17.3 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaPromocija knjige "Tragom rezervne istorije" dr Tibora Varadija

Promocija knjige „Tragom rezervne istorije“ dr Tibora Varadija

European Top 44 Airplay chart

Promocija knjige „Tragom rezervne istorije“ autora Tibora Varadija održaće se u petak, 22. marta u 19 h u Salonu Narodnog muzeja. Na promociji će govoriti književnik Ivan Ivanji, sam autor dr Tibor Varadi i profesor filozofije Dragan Prole. Pored njih, prisutnima će se obratiti Bora Babić, osnivač, direktorka i urednica izdavačke kuće „Akademska knjiga“ iz Novog Sada, kao i Siniša Onjin, direktor Narodnog muzeja Zrenjanin.

Knjiga „Tragom rezervne istorije“ je peto delo Tibora Varadija, koje je inspiraciju pronašlo u arhivi porodične advokatske kancelarije. Ova arhiva je mesto gde se čuva vekovno nasleđe, čitave epohe i činjenice koje su ključne za razumevanje prošlih događaja. Ovaj roman predstavlja vrhunsko književno delo. Autor postavlja ton i dramaturgiju jedne epske priče o prošlosti. Knjiga se završava impresivnim prikazom istorijskih ličnosti koje su oblikovale 20. vek. Isto tako su važne i anonimne individue čije priče leže zakopane u arhivama i porodičnim istorijama.

Tragom rezervne istorije OMOT 1

Tibor Varadi je poznati pravnik čije su studije završene u Beogradu, a doktorat je stekao na Harvardu. Iako je karijeru započeo kao advokatski pripravnik u porodičnoj advokatskoj kancelariji u Bečkereku (Zrenjaninu), njegova prozna dela su proširila horizonte njegovog uticaja. Do sada je objavio sedamnaest proznih knjiga na različitim jezicima. Njegova dela su prevedena na srpski, engleski, nemački i mađarski jezik.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °