Uradi sam - katalog
27.8 C
Zrenjanin
16.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaProtest "Zrenjanin protiv nasilja" održan drugi put

Protest „Zrenjanin protiv nasilja“ održan drugi put

European Top 44 Airplay chart

Protest „Zrenjanin protiv nasilja“, okupio je juče veliki broj ljudi u našem gradu. Nakon okupljanja na krugu kod jezera u Maloj Americi, prošetalo se do Gradske kuće, a onda i do nadvožnjaka.

Među učesnicima građanskog skupa bila je i Olgica Rakić, profesorka EGŠ „Nikola Tesla“ koja se prisutnima obratila. Ako ima dna, mi smo ga dotakli, rekla je Rakić.

Kao dugogodišnji prosvetni radnik, istakla je da je stalni svedok konstantnog i ubranog urušavanja obrazovnog sistema. Cilj ovoga je stvaranje poslušnika koji ne razmišljaju već rade kako im se kaže.

Takođe, sa skupa je poručeno nadležnima da reaguju povodom pretnji koje su posle prošlonedeljnog skupa, na društvenim mrežama, upućene učesnicima skupa.

Pre nego što su okupljeni krenuli u protestnu šetnju, navedeni su i zahtevi učesnika protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ i „Srbija protiv nasilja“. Smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji redovno krše novinarske kodekse, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i hitno ukidanje rijaliti programa. Jedan od zahteva je i instintucionalna odgovornost i smena ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmatrati odgovornost Vlade Srbije.

Okupljenim građanima obratio se i Branislav Grubački Guta, osnivač pokreta Novi Optimizam.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
27.8 ° C
28.4 °
27.8 °
49 %
3.2kmh
55 %
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
30 °