Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiProverite da li ste upisani u birački spisak

Proverite da li ste upisani u birački spisak

Gradska uprava Zrenjanina izložila je na uvid deo jedinstvenog biračkog spiska

European Top 44 Airplay chart

U Gradskoj upravi grada Zrenjanina, u kancelariji 13, možete proveriti da li ste upisani u birački spisak i da li su uneti podaci tačni. Uvid u birački spisak moguć je svakog radnog dana od 8 do 14h.

Ukoliko je nešto od podataka potrebno promeniti, građani koji imaju prebivalište u Zrenjaninu ili interno raseljena lica, a koja borave u Zrenjaninu, zahtev za promenu podataka mogu podneti do 18. marta.

Nakon toga pa do 72 sata pre otvaranja biračkih mesta, upis u birački spisak obavlja Ministarstvo nadležno za poslove uprave. Zahtev se, u tom slučaju, podnosi direktno nadležnom Ministarstvu ili Gradskoj upravi.

Mladi, koji će do izbora postati punoletni i tako steći biračko pravo, takođe mogu da provere birački spisak i po potrebi zahtevaju promene, uz dokaze koje je potrebno priložiti.

Ukoliko imate prebivalište u nekom drugom gradu ili mestu, a u Zrenjaninu boravište, najkasnije do 12. marta možete da zahtevate da se u birački spisak unese podatak da ćete na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta na teritoriji grada Zrenjanina (izabrano biračko mesto).

foto: mduls.gov.rs

Uvid u Jedinstveni birački spisak moguć je i na sajtu nadležnog Ministarstva, na ovom linku: http://www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak

Unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana i broja ličnog dokumenta, možete proveriti da li ste upisani u spisak, kao i da li su upisani podaci tačni.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
16.7 ° C
16.7 °
15.1 °
55 %
9.3kmh
98 %
Tue
17 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °