17.3 C
Zrenjanin
29.05.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR SportPrvi besplatni OCR trening u Zrenjaninu

Prvi besplatni OCR trening u Zrenjaninu

Trening je planiran za 1. april, ali nije prvoaprilska šala.

European Top 44 Airplay chart

OCR trke (Obstacle course racing) ili trke sa preprekama sve su popularnije u našoj zemlji. Na njima učestvuju osobe koje su dobro fizički pripremljne, ali i oni koji samo žele da probaju nešto novo. Svi Zrenjaninci koji su zainteresovani da saznaju kako izgleda jedna OCR trka, da testiraju svoje sposobnosti i čuju dosta korisnih saveta, imaće priliku da prisustvuju besplatnom OCR treningu.
Prvi ovakav trening planiran je za 1. april, a održaće ga Dejan Vukonjanski, personalni trener i takmičar na ovim trkama.

Gde, kada i kako?

Trening počinje 1. aprila u 10 časova i planirano je da traje sat vremena. OCR trke se održavaju van gradske sredine pa će u skladu sa tim ovaj trening biti održan na izlazu iz grada, na kraju ulice Žarka Zrenjanina. Link za lokaciju je ovde.

Trening će se sastojati iz trčanja po urbanom terenu uz savladavanje različitih prepreka.

Kako da se pripremim i prijavim za trening?

Na OCR trening mogu da se prijave svi oni koji su fizički sposobni za ovakvu vrstu aktivnosti. Svi koji žele da učestvuju, uz prijavu potpisaće i izjavu da učestvuju na sopstvenu odgovornost. Takođe, roditelji/staratelji potpisaće saglasnost za pristanak učestvovanja maloletnih lica.

Prijava za sve učesnike, nalazi se ovde.

Saglasnost za maloletna lica, nalazi se ovde:

Poželjno je obući sportsku majicu dužih rukava i donji sportski deo dužih nogavica. Neke od prepreka zahtevaće provlačenje i puzanje pa ćete na taj način sačuvati kožu. Takođe, patike za trčanje ili patike za trail trčanje sa kramponima (nisu obavezne s obzirom na to da konfiguracija terena nije preterano zahtevna).

Tokom treninga, za sve učesnike, biće obezbeđena voda za piće na okrepnoj stanici. Nakon treninga, voda za piće, voće i voda za pranje ruku.

OCR treninzi u Zrenjaninu i ubuduće

Plan je da se nakon ovog događaja nastavi sa održavanjem treninga na različitim lokacijama u Zrenjaninu. Sve informacije biće objavljene na instagram profilu Zrenjanin OCR Trening. Pored toga, biće formirana i Viber grupa gde će moći da se uključi svako ko želi da učestvuje na treninzima i sazna sve što ga zanima. Takođe, planirano je da se prvi sledeći veliki besplatni trening održi početkom leta i da bude humanitarnog karaktera.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
82 %
2.1kmh
72 %
Tue
23 °
Wed
21 °
Thu
25 °
Fri
27 °
Sat
20 °