Prvo očitavanje vodomera u 2023.

vikzr.rs

Prvo redovno očitavanje vodomera za korisnike koji žive u kućama u Zrenjaninu i 6 naseljenih mesta počelo je 09. marta. Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su na terenu svakog radnog dana od 08:00 do 14:00.

Nakon zimskog perioda kada nije bilo očitavanja vodomera korisnika u individulanim objektima stanovanja, 09. marta počelo je prvo ovogodišnje redovno očitavanje i to u Zrenjaninu, Melencima, Kleku, Stajićevu, Banatskom Despotovcu, Botošu i Knićaninu, i trajaće do 25. marta kada će uslediti privremena pauza zbog podele martovskih računa.

Prvo redovno očitavanje vodomera biće nastavljeno posle 10. aprila i trajaće do 25. aprila, i ta dinamika očitavanja trajaće do završetka istog, kako u Zrenjaninu tako i u naseljenim mestima.

Svi korisnici kojima, u periodu od 09. do 25. marta, budu očitani vodomeri biće na martovskim računima zaduženi na osnovu očitanog stanja, dok će ostali korisnici biti zaduženi akontativno, odnosno na osnovu prosečne potrošnje u proteklom vremenskom periodu. Obaveštenje o načinu zaduženja (očitano stanje, javljeno stanje ili akontativno) nalazi se na računu za usluge preduzeća.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 08:00 do 14:00, a korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

Svi korisnici koji u navedenom terminu ne budu kod kuće mogu obaveštenje o stanju vodomera da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Korisnici, koji to žele, mogu svakog meseca prijaviti stanje svojih vodomera u periodu od 20. do 25. u 12:00, na jedan od tri načina:

-Svakog radnog dana od 07:30 do 13:30 na telefonske brojeve 535-773 ili 530-344

-SMS-om na broj 064/811-60-99 (0-24)

-na mejl adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č)

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu obavezno navesti ime i prezime, adresu i mesto stanovanja i stanje vodomera.