11.7 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninPutno osiguranje - drug na putovanju

Putno osiguranje – drug na putovanju

Opcije pred putovanje su osiguranje kod komercijalnih osiguravajućih kuća ili podrška koju pruža RFZO.

European Top 44 Airplay chart

Putno osiguranje je saputnik koga bi trebalo planirati kod svakog putovanja van zemlje. Sigurno je da želimo da na putovanju sve prođe bez problema i da se sa istog vratimo samo sa puno lepih utisaka. Ipak, postoje nepredviđene okolnosti, kod kojih putno osiguranje može odigrati ključnu ulogu.

Putno zdravstveno osiguranje vrlo je korisno imati, ukoliko vam u bilo kom trenutku, u zemlji u kojoj boravite, zatreba medicinska pomoć. U suprotnom, odmor se može pretvoriti u vrlo loše iskustvo i može koštati višestruko više nego što ste planirali.

Ono što treba da znati je da će vas porodično putno osiguranje koštati 4-5 hiljada dinara i značiće u mnogo situacija koje su uobičajene na godišnjim odmorima, a za koje je potrebno obratiti se lekaru.

Istražili smo aktuelnu ponudu osiguravajućih kuća, a parametri kojima smo se vodili, isti su u svim primerima. Koliko će koštati putno osiguranje za dvoje odraslih i dvoje dece, za 10 dana odmora u nekoj od evropskih zemalja, pogledajte ovde:

Putno osiguranje

U svih 11 primera, birali smo Basic/Standard (osnovne pakete), ali u koje je uključeno COVID-19 osiguranje.

Poredak je napravljen prema ceni polise za odabrane parametre, od najniže ka najvišoj. Ipak razliku predstavlja brojka u zagradi koja se odnosi na osiguranu sumu.

Osim kod RFZO, informacije o ceni porodičnog putnog osiguranja možete dobiti direktno u kalkulatoru osiguranja. Polisu možete kupiti online i tako uštedeti vreme, a u nekim slučajevima i novac.

Na sajtu RFZO popunjava se formular, formular se mejlom šalje fondu sa uplatnicom i na taj način se naručuje polisa.

Pre nego što se odlučite za određenu osiguravajuću kuću, istražite ponudu prema svojim parametrima. Proverite šta, paket koji želite, podrazumeva. Na svakoj polisi, dobićete potrebne informacije i kontakte koje treba pozvati u slučaju da putno osiguranje zatreba.

Takođe, proverite, kakvu saradnju ima odabrana osiguravajuća kuća sa zemljom u koju putujete.

RFZO i bilateralni sporazumi sa 21 državom

Republički fond za zdravstveno osiguranje ima potpisane bilateralne sporazume sa 21 državom. To znači da se u tim zemljama, sa važećom zdravstvenom karticom iz Srbije, može zatražiti medicinska pomoć, besplatno.

Sporazumi su potpisani sa Austrijom, Belgijom, BiH, Bugarskom, Holandijom, Italijom, Luksemburgom, Mađarskom, Severnom Makedonijom, Nemačkom, Rumunijom, Slovačkom, Francuskom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Češkom, Slovenijom, Turskom i Tunisom, i sa provincijom Kvebek.

Da bi se ostvarilo pravo na besplatnu medicinsku pomoć u ovim zemljama, potrebno je da odete kod svog izabranog lekara koji će vam izdati potvrdu. Sa potvrdom i zdravstvenom karticom odlazite u filijalu RFZO po dvojezični obrazac koji se izdaje u najkraćem mogućem roku. Izdati obrazac važi 90 dana i može se izdavati više puta godišnje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
11.7 ° C
16.7 °
11.7 °
80 %
2.1kmh
0 %
Uto
25 °
Sre
24 °
Čet
25 °
Pet
28 °
Sub
21 °