19.4 C
Zrenjanin
29.05.2023.
Naslovna stranicaPromoRadio 105 i Cvećara Evergreen obeležavaju Međunarodni dan žena

Radio 105 i Cvećara Evergreen obeležavaju Međunarodni dan žena

Cvećara Evergreen obezbedila je divne orhideje za slušateljke Radija 105.

European Top 44 Airplay chart

Mađunarodni dan žena biće, širom sveta, obeležen 8. marta kao dan ženske borbe za ljudska prava, ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost muškaraca i žena.

Inicijativu da se ideja za praznik žena sprovede u delu, preuzela je nemačka feministkinja i levičarka Klara Cetkin.

Prvi Dan žena je obeležen 1909. godine, a Ujedinjene nacije su počele službeno da obeležavaju ovaj dan 1975. godine.

Dan žena na Radiju 105

Na Radiju 105, Međunordni dan žena obeležavamo malo ranije sa ciljem da ukažemo da je 8. mart važan datum za žensku borbu, ali da se ta borba odvija i svakog drugog dana. Svaki dan može i treba da bude Dan žena.

Takođe, svojim slušateljkama, posvećujemo pažnju i kada nije 8. mart.

Uživanje u omiljenom radio programu, danas Vam može doneti jednu orhideju.
Orhideja je elegantna, graciozna, lepa, a simboliše ljubav, strast i uspeh na svim poljima i zato je čest izbor za kupovinu ili poklanjanje.

Kako se neguje orhideja?

Orhideja jeste osetljiva, ali nije komplikovana za negovanje. Voda joj je neophodna, ali joj preterano zalivanje može biti veliki neprijatelj. Višak vode može joj ozbiljno naškoditi i dovesti čak do truljenja korena. Orhideje se u prodaji uglavnom nalaze u posebnim prozirnim posudama, kako biste mogli da pratite izgled njenog korena.

Kada koren posvetli, orhideju je potrebno zaliti. U zimskom periodu dovoljno je zalivati je na sedam do deset dana, dok je u toplijem periodu godine možete zalivati dva puta nedeljno.

Uvek je zalivajte ujutro, a ako je vazduh u prostoriji suv i topao bilo bi dobro povremeno orositi listove biljke, ali ne i cvet. 

Postoji mali trik sa olovkom kako biste bili sigurni da je vašoj lepotici potrebno zalivanje. Dobro zaoštrite grafitnu olovku i zabodite je u saksiju. Kada je izvučete, ukoliko je olovka potamnela, zalivanje nije potrebno, ako je olovka suva, biljku možete zaliti.

Suv vazduh, direktna toplota, hladnoća i svetlost neprijatelji su ove egzotične lepotice. Ukoliko vaša orhideja prestane da cveta ne očajavajte. 

Nerealno je očekivati da cveta tokom  cele godine. Period cvetanja obično traje od mesec dana do tri meseca i to tokom letnjeg perioda. Cvetanje se može produžiti držanjem u blagom, toplom i pomalo vlažnom okruženju. 

Nakon cvetanja možete skratiti malo stabljiku na kojoj je bio cvet. Dva santimetra je sasvim dovoljno. 

Nalepše orhideje drugo cveće i aranžmane za sve prilike, kao i korisne savete za njihovo negovanje, pronaći ćete u Cvećari Evergreen na Magistrali.

Cvetne aranžmane možete poručiti na 023 235 535 ili na evergreen.rs.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
19.4 ° C
19.4 °
19.4 °
75 %
3.1kmh
79 %
Mon
19 °
Tue
23 °
Wed
21 °
Thu
25 °
Fri
27 °