16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaPromoRadio 105 i cvećara Evergreen proslavljaju Međunarodni dan žena

Radio 105 i cvećara Evergreen proslavljaju Međunarodni dan žena

Slušateljke Radija 105 imaće priliku da osvoje Spatifilum...

European Top 44 Airplay chart

Međunarodni dan žena, koji se globalno slavi 8. marta, predstavlja priliku za obeležavanje borbe žena za ljudska prava, ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost sa muškarcima. Ideju za ovaj praznik preuzela je nemačka feministkinja i levičarka Klara Cetkin, a prvi put je obeležen 1909. godine. Ujedinjene nacije su zvanično počele da obeležavaju ovaj dan 1975. godine.

Na Radiju 105 žene imaju pažnju svakoga dana, s toga ćemo Međunarodni dan žena obeležiti malo ranije. U četvrtak, 7. marta pažljivo slušajte naš radio i možete da osvojite biljku Spatifilum. Veruje se da donosi sreću ženama na ljubavnom polju, pa su se tako devojke koje su ovo cveće donele u kuću ubrzo potom udavale. One udate su zahvaljujući ovom cvetu poboljšavale brakove, a veruje se i da su se zbog Spatifiluma ostvarivale u ulozi majke. Zbog toga je poznat i kao „Ženska sreća“.

Postoji čak 47 vrsta Spatifiluma i one se uglavnom razlikuju po veličini i izgledu listova. 

Spatifilum smo spominjali i ranije u tekstu Biljke koje ovlažuju prostor. Popularna je sobna biljka koja je veoma prilagodljiva i laka za održavanje. Njena lepota dolazi iz raskošnih zelenih listova i belih cvetova koji dodaju notu nevinosti i ženstvenosti. Ona pripada porodici Araceae, istoj porodici kao i filadendroni i alokazije, što je čini deo popularne grupacije sobnih biljaka.

Kako se održava Spatifilum možete pročitati ovde.

U cvećari Evergreen na magistrali možete pronaći cveće i aranžmane za sve prilike. Takođe ih možete poručiti na 023 235 535 ili na evergreen.rs.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °