12.7 C
Zrenjanin
25.03.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninServisne informacijeRaspisan javni poziv za dodelu pomoći u ogrevu izbeglicama i interno raseljenim...

Raspisan javni poziv za dodelu pomoći u ogrevu izbeglicama i interno raseljenim licima

Javni poziv otvoren je do 17. septembra.

European Top 44 Airplay chart

Odsek za nacionalne manjine, izbeglice i migracije u gradskoj upravi objavio je Javni poziv za dodelu pomoći u ogrevu izbeglicama i interno raseljenim licima na teritoriji grada.

Pravo na pomoć imaju osobe sa statusom izbeglice, kao i oni sa primanjima manjim od 50 odsto prosečne plate u odnosu na mesec jun. Uslov je da je domaćinstvo jedno roditeljsko sa decom do 18 godina ili sa decom do 26 godine, koja se još uvek školuju.

Pravo na pomoć imaju i tro-ili višečlana domaćinstva izbeglica sa decom do 18 godina, porodice sa trudnicom ili decom do pet godina starosti, domaćinstva invalidstkih penzinera, domaćinstva sa teško obolelim članom i višegeneracijska domaćinstva.

Pomoć mogu dobiti i domaćinstva u kojima je došlo do nasilja u porodici.

Da biste konkurisali, potrebno je da priložite:

  • fotokopiju ličnog dokumenta
  • potvrdu o mesečnim primanjima
  • izveštaj lekara

U slučaju da ste samohrani roditelj, treba da dostavite i dokaz o tome, dok porodice sa porodičnim nasiljem moraju da prilože potvrdu suda ili Centra za socijalni rad. Sve uslove možete proveriti i na ovom linku.

Javni poziv otvoren je do 17. septembra, a prijave se podnose uslužnom centru Gradske uprave.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
67 %
4.1kmh
91 %
Sat
12 °
Sun
17 °
Mon
12 °
Tue
6 °
Wed
10 °