18.3 C
Zrenjanin
24.05.2024.
Naslovna stranicaRaspisan je Javni konkurs za sprovođenje javnih radova

Raspisan je Javni konkurs za sprovođenje javnih radova

European Top 44 Airplay chart

Grad Zrenjanin i Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Zrenjanin, objavili su Javni konkurs za organizaciju i sprovođenje javnih radova u okviru programa „Lokalni akcioni plan zapošljavanja – LAPZ tehnička podrška“ za 2023. godinu.

Ovi javni radovi, na kojima će biti angažovana nezaposlena lica iz kategorije teže zapošljivih i onih u stanju socijalne potrebe, imaju za cilj očuvanje i unapređenje radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i ostvarivanje određenih društvenih interesa.

Javni rad sprovodi poslodavac – izvođač javnog rada, koga na osnovu javnog konkursa određuju  Lokalni savet za zapošljavanje grada Zrenjanina i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Poslodavac može organizovati sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica iz svih kategorija teže zapošljivih lica i koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Zrenjanin.

Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima preciziraće se broj radnih dana za svako lice uključeno u javni rad. Maksimalna dužina trajanja javnog rada ograničena je na četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Pre nego što se neko lice uključi u meru, Lokalni savet u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje sprovodi proveru ispunjenosti zakonskih uslova navedenih u ovom javnom konkursu za nezaposleno lice.

Javni radovi koji se sprovode u okviru ove mere fokusirani su na oblast održavanja i zaštite životne sredine i prirode.

Sredstva predviđena za organizaciju i sprovođenje javnih radova

Sredstva predviđena za organizaciju i sprovođenje javnih radova koriste se na sledeći način:

  1. Isplata naknade za obavljen posao licima angažovanim na javnim radovima:
  • Maksimalno 35.000,00 dinara po licu, na mesečnom nivou za pun fond radnih časova.
  • Iznos se utvrđuje srazmerno vremenu radnog angažovanja na mesečnom nivou, uvećan za pripadajući porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

2. Naknada troškova sprovođenja javnih radova poslodavcu:

  • Jednokratno u sledećim visinama:
    • 1.000,00 dinara po licu za javne radove koji traju jedan mesec.
    • 1.500,00 dinara po licu za javne radove koji traju dva meseca.
    • 2.000,00 dinara po licu za javne radove koji traju tri i četiri meseca.

Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova imaju javne ustanove i javna komunalna preduzeća.

Pravo na dodelu sredstava za organizovanje sprovođenja javnog rada poslodavac – izvođač javnog rada može ostvariti pod uslovom da je izmirio ranije ugovorne i druge obaveze prema Gradu Zrenjaninu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, osim za obaveze čija je realizacija u toku, ukoliko iste redovno izmiruje.

Prijava za sprovođenje javnog rada podnosi se Nacionalnoj službi za zapošljavanje. To se može učiniti neposredno posetom službi, slanjem poštom ili elektronskim putem, koristeći propisani obrazac koji se može dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili preuzeti sa sajta www.nsz.gov.rs.

Dodatne informacije o javnom konkursu dostupne su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, na broj 023/519-817, kao i u Gradskoj upravi na broj 023/315 00 96.

Poslednji rok za podnošenje prijava za učešće na Javnom konkursu je 17. novembar.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
18.3 ° C
19.5 °
18.3 °
79 %
2.9kmh
97 %
Pet
18 °
Sub
25 °
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
26 °