0.4 C
Zrenjanin
30.11.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiRaspisan konkurs u Zrenjaninu za dodelu sredstava za razvoj i revitalizaciju domaćih...

Raspisan konkurs u Zrenjaninu za dodelu sredstava za razvoj i revitalizaciju domaćih radinosti

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Raspisan je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti tokom ove godine. Za ovaj konkurs izdvojeno je dva miliona dinara iz gradskog budžeta. Osnovni cilj ovog programa je pružanje podrške tradicionalnim umetničkim zanatima i domaćoj radinosti, u skladu sa Pravilnikom koji definiše te poslove. Program ima za cilj sertifikovanje ovih delatnosti i održavanje tačne evidencije izdatih sertifikata. Fokus je na unapređenju i očuvanju procesa proizvodnje bez ugrožavanja tradicionalne tehnologije koja je karakteristična za umetnički ili stari zanat, ili posao domaće radinosti. Takođe je važan razvoj preduzetništva u Zrenjaninu i povećanje konkurentnosti.

Sredstva su predviđena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata za obavljanje poslova za koje je konkurs raspisan, kao i za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.

Planirano je da za nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata bude odobren iznos u rasponu od najmanje 50.000 do najviše 200.000 dinara, ili do 75% fakturne (kupovne) vrednosti sa uključenim PDV-om, bez dodatnih troškova povezanih s nabavkom, uključujući usluge instalacije, obuke za korišćenje.

Sredstva za nabavku repromaterijala biće odobrena u rasponu od minimalno 30.000 dinara do maksimalno 200.000 dinara. Odnosno, odobriće se do 75% fakturne (kupovne) vrednosti sa uračunatim PDV-om, bez obzira na dodatne troškove prevoza i slične zavisne troškove.

Rok za prijavu je 6. novembar.

Više informacija kao i obrazac za prijavu možete pronaći na sajtu grada u delu “Oglasi i konkursi”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
0.4 ° C
0.4 °
0.4 °
66 %
1.8kmh
0 %
Wed
0 °
Thu
11 °
Fri
21 °
Sat
18 °
Sun
4 °