17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninRaspisan oglas za besplatan boravak u banjama

Raspisan oglas za besplatan boravak u banjama

European Top 44 Airplay chart

Fond PIO raspisao je oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za ovu godinu.

Korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija sa prebivalištem na teritoriji Srbije imaju pravo na boravak u banji u trajanju od 10 dana. Njihova penzija ne sme da prelazi 39.850 dinara.Mogu se prijaviti i ukoliko nemaju drugih ličnih primanja i nisu koristili ovo pravo od 2020. godine. Korisnici penzija koji su se penzionisali u Srbiji, a primaju penziju i iz inostranstva, takođe imaju pravo da se prijave pod uslovom da zbir primanja ne prelazi gore navedeni iznos.

Prijave na oglas traju do 25. januara. Podnose se penzionerskim udruženjima i odborima na opštinama u kojima imaju prebivalište. Preliminarna rang lista biće objavljena nakon 24 radna dana od isteka oglasa. Da biste koristili ovo pravo ne morate biti član penzionerske organizacije.

Šta podneti uz prijavu?

Uz prijavu je neophodno dostaviti penzijski ček i dokaz o visini penzije iz inostanstva. Potrebna je i popunjena prijava sa izjavom gde lice želi da koristi rehabilitaciju kao i da korisnik sem penzije nema drugih ličnih primanja, kao i da nije koristio rehabilitaciju po oglasima u prethodne 4 godine. Zatim ovlašćenje Fondu PIO da u njegovo ime zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti rehabilitaciju. Opciono je poneti raspoloživu medicinsku dokumentaciju ukoliko je korisnik poseduje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °