20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaRepertoar pozorišta za januar

Repertoar pozorišta za januar

European Top 44 Airplay chart

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ podelilo je sa nama repertoar za januar. Bez obzira jeste li dugogodišnji ljubitelj pozorišta ili tek ulazite u svet scenske umetnosti, prepustite se i uživajte u uzbudljivim trenucima.

U petak, 12. januara očekuje vas jedna od najpoznatijih Šekspirovih drama, „Romeo i Julija“. Sigurna sam da radnju znate. Izvodiće se na velikoj sceni pozorišta sa početkom u 20h.

Dečiji repertoar počinje već u subotu, 13. januara u 11h sa „Crvenkapom“. Od 20h tog dana izvodiće se drama „Slobodne žene balkanske“ u kojoj dve žene na pruzi Beograd-Bar žive sudbine svoje otadžbine.

U četvrtak, 18. januara na repertoaru je kuče „Silvija“ koja uspeva da se umeša u dugogodišnji brak, a da li ga i uništava? Saznajte u 20h.

U subotu, 20. januara dođite sa decom u 11h na „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“. Ovo je veoma poučno delo u kom je Hlapić simbol svega čega trebamo stremiti. I deca i odrasli. Takođe u subotu, u 20h na velikoj sceni igraće se „Bračna igra“. Glavno pitanje u njoj je: da li smo proživeli život živeći ga ili preživljavajući?

U četvrtak, 25. januara u 20h na dramsku scenu će izaći „Ljubinko i Desanka“. Postavlja se pitanje da li su ovi likovi ostali „posleratni“, zadržani u specifičnom vremenskom okviru, sa jednom nogom u građanskom društvu, a drugom u socijalističkom.

U petak, 26. januara izvodi se možda i najtraženija drama u 2023. godini, čija su sva igranja bila rasprodata. Da, u pitanju je „Gospođa ministarka“. Ukoliko do sada niste uspeli, ugrabite priliku da je pogledate krajem ovog meseca. Početak je u 20h.

Lutkarska scena će u subotu, 27. januara u 11h biti deo priče „Giga pravi more“ i poklanja ga svom prijatelju cvrčku. Ovo more postaje njihovo utočište, gde mogu da uživaju u različitim aktivnostima ali i potraže sklonište od surove stvarnosti koja ih okružuje.

U subotu u 20h možete gledati „Ne mo’š pobeć’ od nedelje“. Reč je o komadu koji je originalno definisan kao „monolog za dve osobe“. Prikazuje isečke iz života dvoje mladih ljudi – upoznavanje, rađanje ljubavi, svađe, rastanak i ponovni susret.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °