Tri republička takmičenja u Zrenjaninu

Po kalendaru  takmičenja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola koji je objavilo Ministarstvo prosvete za školsku 2022/2023. godinu, u Zrenjaninu će se održati tri značajna takmičenja na republičkom nivou. 

U Poljoprivrednoj školi, 17. i 18. marta, održaće se Republičko takmičenje učenika iz oblasti poljoprivrede i hortikulture, u organizaciji Udruženja srednjih škola područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane.

U organizaciji Udruženja medicinskih škola, u Medicinskoj školi, 28. i 29. aprila biće održano Republičko takmičenje iz zdravstvene nege, na kojem će se okupiti više od 200 učenika.

Početkom avgusta, tačnije od 5. do 9. avgusta, biće organizovano republičko takmičenje “Male olimpijske igre”, na kom učestvuju učenice i učenici od prvog do trećeg razreda osnovne škole.

Nedavno je povodom ovoga, u organizaciji Saveza za školski sport grada Zrenjanina i Udruženja zrenjaninskih učitelja, u Osnovnoj školi “Dr Jovan Cvijić” održana stručna tribina za učitelje i učiteljice sa teritorije grada Zrenjanina pod nazivom “Male olimpijske igre”, čiji je cilj bilo aktivno učešće učenika i učenica mlađeg školskog uzrasta na opštinskom takmičenju u “Malim olimpijskim igrama”.

Dolazak dece u pratnji roditelja i nastavnika iz cele Srbije na ova takmičenja je lepa prilika da se promoviše grad i njegovih potencijala, kao i da se organizuju različiti događaji, što je u ovom slučaju prepoznalo i Ministarstvo prosvete i ukazalo poverenje gradu Zrenjaninu da bude domaćin ovim republičkim takmičenjima.