17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaRotary klub je obezbedio aparate i opremu zrenjaninskim bolnicama

Rotary klub je obezbedio aparate i opremu zrenjaninskim bolnicama

European Top 44 Airplay chart

Rotary klub Zrenjanina je dodelio medicinsku opremu vrednu oko 200 hiljada dolara Opštoj bolnici“Đorđe Joanović” i Plućnoj bolnici “Dr Vasa Savić”.

Juče je u Gradskoj kući bila održana promocija donacije. Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, zahvalio se Rotary klubu na donaciji, i pohvalio ih za dosadašnje uspehe. Takođe ih je pozvao da svojim učeščem doprinesu programima koje grad priprema u okviru projekta Nacionalne prestonice kulture sledeće godine.

Rotary klub Zrenjanina stalno je aktivan. Nedavno su započeli akciju uređenja spomen-bisti u Aleji velikana u Karađorđevom parku. Pored toga su i obezbedili donaciju za Sigurnu kuću i korisnike, donirali m-bot robotiće i dronove osnovnim školama i organizovali takmičenje u njihovom korišćenju. U saradnji sa JKP “Čistoća i zelenilo” započeli su formiranje novog parka u Ulici Uroša Predića u Zrenjaninu.

U saradnji sa rotari klubovima iz Zrenjanina i Kolorada (SAD), Rotari fondacijom, Projekta C.U.R.E., kao i partnerima „Medicinski instrumenti i tehnologije“ iz Novog Sada i ISCO International iz Zrenjanina, sproveden je humanitarni projekat pružanja pomoći bolnicama. Opremljene su sa 4 električna bolesnička kreveta, 24 kreveta za intenzivnu negu, 2+2 klinička monitora za intenzivnu negu, inkubator, kolica za prenos pacijenata i drugi važni medicinski pribor.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °