Salata od jaja i piletine

Odličan ukus, a nije teška ni za napraviti ni za jesti

Kuvanih jaja često ostaje na pretek nakon Uskrsa, a iako je kuvano jaje odličan obrok koji dugo drži, zna da u osnovnom obliku malo dosadi. Evo odličnog načina kako da ih pretvorite u pravi ručak – salata od jaja i piletine!

Zvuči jednostavno, a i jeste tako, jer vam za ovaj recept ne treba puno materijala, truda a i količine koje su potrebne su stvar ukusa.

Potrebni su vam:

jedne pileće grudi

4 tvrdo kuvanih jaja (8-10 minuta kuvana)

jedan veliki majonez

so, biber, kari, peršun, origano, bosiljak (po želji i ukusu)

Ispecite željenu količinu belog mesa, ili čak i celo pile u rerni, na 180 stepeni.

Začine pomešajte, po ukusu, sa majonezom.

Isecite belo meso na kockice, a kuvana jaja na komade, po želji, ubacite u majonez i izmešajte.

Ovu salatu stavite u frižider na 15 minuta, jer ima lepši ukus kada je hladna. Još bolje je ako može da prenoći, kako bi se svi ukusi pojačali. Ovakva salata može da stoji u frižideru 3 do 4 dana.

Salatu možete jesti i direkt iz činije, ako zaista želite, ali verovatno ćete želeti da je stavite na neki hleb. Tost je dobar izbor, bilo koja vrsta hleba sa dodatkom celih zrna takođe, ali može ići i kao prilog mafinima. Ako zaista želite da jedete sa malo ugljenih hidrata, možete koristiti i hrskavo povrće kao što su krastavac ili celera da dobijete puniju salatu koja domaćom definicijom više odgovara onim što se od nje očekuje.

Pročitajte još i recept za domaći majonez!