Sandra Silađev (Dinja) stiže u KCZR

Pozorišna predstava „Dejt“, nova autorska monodrama glumice Sandre Silađev, biće odigrana u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 1. marta u 20:00.

Ovog puta Sandra Silađev je u ulozi sredovečne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen “dejt” se ne pojavljuje. Olivera, dakle, čeka.

Koga i šta? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza? Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na večnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svet sigurno mesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vreme i doji bebu i ide na posao?

Olivera se oseća kao dama, usedelica, babadevojka i raspuštenica, čak i kao udovica mada niko nije umro. Sluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21 veku. Smatra da ne traži mnogo od života, samo i jednostavno ono što svaki odrasli pojedinac želi za sebe – da pronađe svoju srodnu dušu. Ima li je za Oliveru na “ovom celom svetu”? Ili bar na internetu?

*Publika će biti u prilici da prati tok Oliverinih misli ali i da pomogne u odgovorima na neka od ovih pitanja tokom specijalnog Q & A epiloga.

Napomenadovođenje maloletnika na predstavu je isključivo na sopstvenu odgovornost 😀

Vulgarnost i prostačka retorika koriste se kao instrument kojim se prikazuju dupli standardi nametnuti pre svega ženama.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10:00 do 12:00 i od 18:00 do 20:00 po ceni od 800 dinara.