Seoske laste donose tonu kukuruza tamo gde ih je najviše!

Sedam godina za redom, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije nagrađuje tonom kukuruza ono domaćinstvo koje ima najviše aktivnih gnezda seoskih lasta, a nasumičnim izvlačenjem u kategoriji „Srećno gnezdo“, kao nagrada naveden je vaučer za kupovinu sadnica voća, ma koliko gnezda imali u svom domaćinstvu.

Svi koji imaju makar jedno aktivno gnezdo seoskih lasta mogu se prijaviti na takmičenje onlajn putem prijavnog formulara ili pozivom na brojeve telefona 021/304-49-25 i 011/400-25-61. Prijava putem telefona su moguće radnim danima u periodu od 09:00 do 17:00. Prijave su otvorene do 5. juna, do kraja dana. Кonačni rezultati takmičenja biće objavljeni za vikend 17-18. juna na sajtu www.pticesrbije.rs, na društvenim mrežama Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i u sredstvima javnog informisanja, a sva detalja oko pravila takmičenja možete pročitati ovde.

Takmičenje, koje će trajati od 22. maja do 5. juna, ima za cilj da podrži seoska domaćinstava koja se bave poljoprivredom, ali i da podrži prijateljstvo ljudi i ovih ptica. „Laste cvrkuću na sav glas: naša gnezda izbroji i nagradu osvoji“, je slogan ovogodišnjeg takmičenja.