26.2 C
Zrenjanin
21.09.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR SportSimo Salapura dobitnik "Majske nagrade"

Simo Salapura dobitnik “Majske nagrade”

Prestižno priznanje za gradonačelnika Zrenjanina

European Top 44 Airplay chart

Gradonačelnik Zrenjanin Simo Salapura dobio je najviše godišnje društveno-sporsko priznanje koje dodeljuje Sportski savez Srbije – “Majska nagrada”, u kategoriji “sportski funkcioner”, a ovo priznanje dodeljuje se samo jednom u životu pojedinca.

“Sportska istorija i tradicija Zrenjanina same za sebe govore koliko je naš grad poznat u ovoj oblasti. Četrnaest klubova starijih od jednog veka, osnivač modernih Olimpijskih igara rođen u našem gradu, 22 olimpijske medalje, najstarija sportska dvorana na ovim prostorima, prva i jedina titula u košarci u nekom gradu u Srbiji van Beograda, muzej sporta, velik broj klubova i sportista, besplatno korišćenje sportskih objekata, investiranje u sportsku infrastrukturu, samo su deo onog što nas izdvaja od sličnih sredina i što je i opredelilo zvaničnike u Briselu da nam dodele titulu “Evropski grad sporta” – izjavio je Salapura i naznačio da je i zajednica pomogla u tome, s obzirom da je naš grad prvi u Srbiji koji je poneo ovo evropsko priznanje u oblasti sporta.

Da podsetimo – u Zrenjanin je iz Brisela, sedišta Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta, pred sam kraj prošle godine stigla zastava namenjena evropskim gradovima sporta 2021. godine, sa imenom i grbom našeg grada, obeležjem Republike Srbije i simbolima asocijacije i Evropske unije. Zastavu su zajednički prihvatili gradonačelnik Zrenjanina i predstavnici sportskih organizacija i ustanova – Sportskog saveza grada Zrenjanina, Saveza za školski sport grada Zrenjanina i Javne ustanove “Sportski objekti” – Simo Salapura, Vukosava Đapić Atanacković, Marinko Pajić i Bojan Mijatov, kao znak saradnje svih na realizaciji projekta “Evropski grad sporta 2021”.

Na svečanosti u Narodnoj skupštini Republike Srbije u glavnom gradu, ovu nagradu su mu uručili predsednik SSS Davor Štefanek i član upravog odbora Sreten Damjanović, a dodeli je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

“Majska nagrada” se dodeljuje najboljima u 10 kategorija – nacionalni sportski savez, teritorijalni sportski savez, životno delo, sportska organizacija, sportista sa hendikepom, sportista u olimpijskom i neolimpijskom sportu, sportski funkcioner, sportski stručnjak i sportski novinar. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
26.2 ° C
26.2 °
26.2 °
42 %
7kmh
99 %
Thu
28 °
Fri
33 °
Sat
32 °
Sun
19 °
Mon
26 °