Uradi sam - katalog
29.4 C
Zrenjanin
16.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaRaznoSkupljanje e-otpada uskoro i po školama Zrenjanina

Skupljanje e-otpada uskoro i po školama Zrenjanina

Od prošle godine u Zrenjaninu se sprovodi pilot-akcija prikupljanja zastarele tehnologije po državnim ustanovama, a uskoro će se ovaj projekat prošiti i po osnovnim školama. Svi grafoskopi idu u raj

European Top 44 Airplay chart

Na sastanku predstavnika grada, Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat i predstavnika komunalnih preduzeća i škola, dogovoreno je da se 11. maja ova akcija realizuje u tri zrenjaninske škole: Petar Petrović Njegoš, Žarko Zrenjanin i Đura Jakšić.

Po rečima Saša Santovca, zamenika gradonačelnika Zrenjanina, učešće fakulteta, srednjih i osnovnih škola, donosi najveću korist projektu, a to je podizanje svesti kod mladih o značaju pravilnog odlaganja otpada.

Prikupljanje i privremeno odlaganje obavljaće se opremom pribavljenom decembra prošle godine, u saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin koje u ovom projektu ima ulogu koordinatora u svim aktivnostima.

U cilju uspostavljenja održivog sistema upravljanja otpadom u  Zrenjaninu, u toku su pilot akcije prikupljanja elektronskog i elekričnog otpada koje se realizuju u okviru projekta „Cirkularno inovativne i otporne gradske laboratorije u regionu Adrion“, a koji Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat realizuje u saradnji sa gradom Zrenjaninom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
29.4 ° C
29.4 °
28.4 °
35 %
3.1kmh
55 %
Ned
30 °
Pon
30 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
30 °