ZabavaMuzika

Snovi i noćne more (Gabrielle)

Kad snovi postanu noćne more

Postoje mnoge pesme u kojima se „snovi ostvaruju“, ali malo njih u kojima glavni vokal peva iz životnog iskustva. Mada, veoma brzo se Gabrielin san o životu sa tadašnjim dečkom Tonijem Antonium pretvorio u najgoru noćnu moru. Ali, idemo redom.

Demo ove numere pevačica je snimila 1991. i on je sadržao sempl numere „Fast car“ od Trejsi Čepmen. Kada je numera objavljena, Trejsi je čula numeru na radiju, i odmah zvala izdavačku kuću sa kojom je Gabriel sarađivala da ukinu pesmu, jer ona nije dala autorska prava na sempl. Gabriel je promenila izdavača, koji je rekao da pesma ima potencijal da postane hit, ali da je mnogo praktičnije (i jeftinije) da je snime bez problematičnog sempla, što su i uradili, i naslov „Dreams“ je postao internacionalni hit i hit broj 1 u Velikoj Britaniji 1993.

Dve godine kasnije Gabriel će roditi sina Džordana svom dečku Toniju. Samo nekoliko dana kasnije, Toni ih napušta i gubi mu se trag. Neće ga videti do januara 1996. kada ga pronađe, pošto ju je prethodno policija ispitivala o njegovoj lokaciji, jer je Toni osumnjičen za ubistvo očuha. Da stvar bude gora – Gabriel ga je pozvala kako bi ga ubedila da se vrati kući i nastavi da živi sa njom i svojim sinom, što je ovaj prihvatio. Nedugo zatim, policija ga je ipak pronašla, uhapsila i Toni je odmah priznao da je ubio očuha sa 52 uboda kuhinjskim nožem, a zatim mu je odsekao glavu i zakopao telo u šumi.

Tony The Headchopper
Toni Antoniu na suđenju

1997. na suđenju, Gabriel će izjaviti „Uvek odaberem pogrešnog muškarca“.

Pročitajte još i Najveći prevarant sveta muzike

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button