Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine ove godine u Zrenjaninu

Na konstitutivnoj sednici Organizacionog odbora odlučeno je da će sportska olimpijada školske omladine Vojvodine biti održana u periodu od 19. do 22. maja u Zrenjaninu, a direktor 9. SOŠOV-a biće Jovan Lekić.

Članovi Organizacionog odbora su Aranka Binder, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Branko Vujović, viši savetnik u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Jasmina Juras predsednik Sportskog saveza Vojvodine, Vojin Jovančević, savetnik u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Vukosava Đapić Atanacković generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Kristina Bačić, predsednik Saveza za školski sport grada Zrenjanina, Danijel Šebez, v.d. direktora Javne ustanove „Sportski objekti“ Zrenjanin, mr Branislav Tešić, predsednik Saveza za školski sport Vojvodine i Jovan Lekić generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine.

Na čelu Odbora je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, a potpredsednik je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Ova najveća sportska manifestacija učenika Vojvodine okupiće više od 4.000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola i njihovih nastavnika, koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.