17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaProjektiZR SportSportski savez Grada Zrenjanina

Sportski savez Grada Zrenjanina

O aktivnostima Sportskog saveza Grada Zrenjanina, razgovarali smo sa generalnom sekretarkom Vukosavom Đapić Atanacković.

Sportski savez Grada Zrenjanina je krovna sportska organizacija u gradu i obuhvata teritoriju grada i naseljena mesta. Generalna sekretarka sportskog saveza je Vukosava Đapić Atanacković.

Ona nije samo stručnjak u oblasti sportske administracije, već je i bivša reprezentativka u atletici, što dodatno naglašava njen duboki angažman u svetu sporta.

Koja je uloga i koji je značaj Sportskog saveza Grada Zrenjanina?

Sportski savez Grada Zrenjanina obuhvata celokupnu teritoriju grada i naseljena mesta koja mu pripadaju. Osnovna svrha ovog saveza je da obezbedi i stvori optimalne uslove za bavljenje sportom za sve građane Zrenjanina.

Koje su aktivnosti Saveza?

Sportski savez aktivno deluje u nekoliko pravaca, kako bi ispunio svoje zadatke i ciljeve.

To uključuje organizaciju i suorganizaciju različitih sportskih događaja, kako takmičarskih, tako i rekreativnih, sa ciljem da se što veći broj ljudi motiviše da se aktivno bavi sportom. Takođe, fokus je na obuci i usavršavanju sportskih stručnjaka, edukaciji i informisanju javnosti o prednostima bavljenja sportom, promociji zdravog načina života, kao i na afirmaciji sportskih velikana iz Zrenjanina.

01

Kakav je izbor sportova u Zrenjaninu?

Važno je napomenuti da u okviru Sportskog saveza deluje čak 160 članica koje predstavljaju preko 55 različitih sportskih grana, a ukupno je registrovano preko 10 hiljada takmičara. Ovo znači da građani Zrenjanina imaju izuzetno bogat izbor kada je u pitanju bavljenje sportom.

Kako Savez motiviše građane da se bave sportom?

Jedan od glavnih načina kako se građani motivišu za sportske aktivnosti jeste organizacija raznovrsnih sportskih manifestacija u kojima mogu učestvovati. Osim takmičenja, ovakvi događaji često uključuju i sportsku rekreaciju za širu javnost. Takođe, Sportski savez aktivno promoviše zdrav način života i redovno učestvuje u kampanjama koje podstiču fizičku aktivnost.

Pored toga, postoji i mogućnost da deca i omladina tokom cele godine besplatno treniraju u različitim sportskim klubovima, što znači da su sport i sportske aktivnosti pristupačni svima.

Kakvu saradnju Sportski savez Zrenjanina ima sa drugim organizacijama i klubovima?

Saradnja sa gradskim sportskim klubovima je veoma važna za Sportski savez, a takođe se ostvaruje i saradnja sa nacionalnim i lokalnim sportskim organizacijama. Ova saradnja često rezultira zajedničkom organizacijom sportskih manifestacija, što doprinosi promociji sporta i sportskog duha među građanima.

Zašto je dobro baviti se sportom?

Svako bavljenje sportom ima pozitivan uticaj na fizičko i mentalno zdravlje pojedinca. Redovno vežbanje i sportske aktivnosti unapređuju kondiciju, jačaju telo i podstiču zdrav način života. Takođe, sport ima sposobnost da okupi ljude, promoviše timski duh i razvija veštine koje su korisne i van sportskih terena.

Kao dugogodišnji sportski radnik, a pre svega kao dugogodišnji sportista, pozivam Zrenjanince svih uzrasta da se bave sportom, kad god za to imaju priliku.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...