Uradi sam - katalog
21.9 C
Zrenjanin
22.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaKorisnoSprečite gužvanje veša

Sprečite gužvanje veša

European Top 44 Airplay chart

Pranje odeće u mašini može rezultirati gužvanjem ako se ne preduzmu određeni koraci. Niko ne voli da se opterećuje peglanjem veša, zato evo nekoliko saveta kako biste sprečili gužvanje odeće prilikom pranja u mašini:

Pravilno izaberite program u mašini

Većina modernih mašina za pranje veša ima programe prilagođene različitim vrstama tkanina. Birajte program koji je najbolje prilagođen vrsti tkanine koju perete. Na primer, delikatni programi obično imaju blaže centrifuge i manje agresivne cikluse pranja, što može pomoći u sprečavanju gužvanja.

Ne pretrpavajte mašinu

Pretrpavanje mašine za pranje može uzrokovati gužvanje odeće, jer komadi neće imati dovoljno prostora da se slobodno kreću tokom pranja. Pripazite da ne stavljate previše odeće u jedno pranje, već ostavite dovoljno prostora za slobodno kretanje.

Koristite blagi program za centrifugu

Ako vaša mašina ima opciju odabira brzine centrifuge, birajte nižu brzinu kako biste smanjili rizik od gužvanja. Visoke brzine centrifuge mogu izazvati jače gužvanje, posebno kod osetljivih tkanina.

Izvadite veš iz mašine čim se opere

Čim se program pranja završi, izvadite odeću iz mašine. Ostavljanje odeće u mašini nakon završetka ciklusa može dovesti do gužvanja, pogotovo ako se ostavi dugo vremena u vlažnom stanju. Ako je moguće, okačite odeću da se osuši umesto da je ostavite da se suši u mašini. Ovaj korak će pomoći da se izbegne gužvanje, jer će se odeća sušiti u prirodnom položaju.

Mali trik za pranje veša

Pranje veša zajedno sa lopticom od aluminijumske folije može smanjiti statički elektricitet, što može poboljšati kvalitet pranja odeće. Lopticu od folije možete koristiti oko mesec dana pre nego što je zamenite. Što se tiče peškira, prisustvo aluminijumske folije u mašini može ih učiniti posebno mekim i upijajućim nakon pranja. Oprana odeća bi trebala lakše da se pegla.

Ovi trikovi vas neće poštedeti peglanja zauvek, ali će vam ga bar olakšati i smanjiti vreme koje provodite pored daske za peglanje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
21.9 ° C
21.9 °
21.9 °
89 %
4.8kmh
81 %
Sub
22 °
Ned
30 °
Pon
31 °
Uto
33 °
Sre
33 °