Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaStevan Subić održava strip radionicu u Tinejdž kutku biblioteke

Stevan Subić održava strip radionicu u Tinejdž kutku biblioteke

European Top 44 Airplay chart

U petak, 23. februara u 17h, u velikoj sali Tinejdž kutka biblioteke, mladi će imati priliku da se upoznaju sa Stevanom Subićem, poznatim strip umetnikom, ilustratorom i scenaristom. Subić će održati strip radionicu koja će biti inspirisana njegovim najnovijim dostignućem u saradnji sa DC Komiksom, Zagonetač: Godina prva, čiji je scenarista Pol Dej.

Stevan Subić, rođen 1982. godine u Zrenjaninu, svoj umetnički put započeo je veoma mlad, eksperimentišući sa različitim medijima. Jedno od njegovih najpoznatijih dela je autorska radio-emisija “Muholovka”, koju je uređivao od 2002. do 2008. godine. Pored toga, bio je aktivan u organizaciji tribina i koncerata, te je takođe autor zrenjaninskog fanzina Žuta Cigla.

Subić se intenzivno posvetio stripu od 2009. godine, kada je osvojio nagradu na beogradskom Salonu stripa za svoj rad “Bruk Halabrin”. Nastavio je da stvara kratke stripove koji su bili prisutni na regionalnim i međunarodnim strip manifestacijama, a vrhunac njegovog rada došao je 2011. godine kada je osvojio Grand Prix na festivalu u Đenovi, čiji je žiri predsedavao Serđo Topi. Od tada, Subić sarađuje sa italijanskom izdavačkom kućom Serđo Boneli, za koju je radio na serijalima kao što su Adam Vajld i Priče.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
16.7 ° C
16.7 °
15.1 °
55 %
9.3kmh
98 %
Tue
17 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °