Razno

Konkurs za dodelu stipendija srednjoškolcima i studentima

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima sa teritorije grada Zrenjanina za ovu školsku godinu.

Stipendija srednjoškolaca biće 8.100 dinara, a studenata 13.000 i biće isplaćivana u deset mesečnih rata.

Pravo na stipendije imaju srednjoškolci i studenti koji se školuju u ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, a čije se školovanje finansira iz republičkog budžeta.

Uslov za učenike je da su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini i da im je prosek ocena odličan. Za studente je uslov da nisu gubili nijednu godinu studija u stepenu i da im je prosek ocena najmanje 9,00. Studenti trećeg stepena studija mogu biti i u statusu samofinansiranja zbog prekida kontinuiteta između drugog i trećeg stepena. Uslov je da postoji poseban interes da grad podrži njihovo obrazovanje. To važi za potrebe procesa rada ili ako su zaslužni građani, ako su postigli rezultate na državnim, evropskim i svetskim takmičenjima, odnosno ukoliko reprezentativno predstavljaju grad u zemlji i inostranstvu.

Pravo na stipendiju imaju i srednjoškolci i studenti iz osetljivih društvenih grupa. To su oni čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći, zatim učenici i studenti bez roditeljskog staranja, iz porodica sa jednim roditeljem, sa invaliditetom ili hroničnim bolestima, kao i romska nacionalna manjina.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave Zrenjanina, kancelarija broj 10, ili na telefon 023/315-01-83.

Povezani članci

Back to top button