20 C
Zrenjanin
12.06.2024.

Stiže naknada za odvodnjavanje

European Top 44 Airplay chart

JVP Vode Vojvodine, počelo je da šalje rešenja za naknadu za odvodnjavanje za 2023. i 2024. godinu, za fizička lica. Rešenja se prvo dostavljaju obveznicima koji imaju registrovan nalog na portalu eUprave. Na ovaj način, rešenja će dobiti 98.844 obveznika.


Dostava štampanih rešenja putem pošte, biće realizovana u narednom periodu.
Sva rešenja su kreirana na osnovu dostavljenih podataka od RGZ-a, Ministarstva poljoprivrede, tj. Uprave za agrarna plaćanja, kao i od Sektora poljoprivredne inspekcije i Uprave za veterinu.

Naknada za odvodnjavanje – Ko ne plaća?


Rešenja su izdata u skladu sa izmenama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara na sednici Narodne skupštine Republike Srbije. Izmenama Zakona predviđeno je da od 1. januara 2024. godine naknadu za odvodnjavanje NEĆE PLAĆATI FIZIČKO LICE I PREDUZETNIK – VLASNIK, ODNOSNO KORISNIK ZEMLjIŠTA UPISANOG U REGISTAR POLjOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA. Za ovu kategoriju obveznika naknada za 2023. godinu umanjuje se za 50 procenata.


Svim obveznicima naknade koji su platili više nego što su obavezni, a ukoliko nemaju dospelih dugovanja iz prethodnog perioda, na njihov pisani zahtev biće izdata potvrda o više uplaćenih sredstava. Sa tom potvrdom obveznik se obraća Poreskoj upravi prema sedištu/prebivalištu uplatioca koja isplaćuje višak uplaćenog novca.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °