ZabavaZanimljivo

Misija studenata FTN-a i ove godine: Održimo tradiciju!

Uskršnja borba jajima moguća je i u vreme epidemije, bez okupljanja.

Pre godinu dana kada smo dočekali prvi Uskrs pod okriljem pandemije pa su se mladi studenti novosadskog Fakulteta tehničkih nauka dosetili kako bi to mogli da ipak, iako ne fizički, makar virtuelno okupe porodice, prijatelje, da se takmiče u tucanju jajima.

Osmislili su igricu EggSmash u okviru koje možete da kreirate svoje uskršnje jaje, da izazovete koga poželite i odmerite snage.

Razgovarali smo sa Jovanom Tanacković koja je deo ekipe studenata koja stoji iza ove besplatne aplikacije, koja nam je otkrila da su prošle godine došli na ovu ideju jer praznična okupljanja nisu bila moguća.

– Kao i u tradicionalnom običaju u borbi uskršnjim jajima mogu učestvovati dve osobe. Nakon preuzimanja aplikacije, logovanja, korisnici su u mogućnosti da kreiraju svoje uskršnje jaje. Imaju mogućnost da iskažu svoju kreativnost, ofarbaju ga kako žele, pa čak i dodaju neke svoje fotografije. Nakon toga, dolazi se do momenta izazivanja protivnika – s obzirom na to da nije moguće pravo tucanje jajima, ovde je poenta ko brže klikće na protivnikovo jaje. Ko bude brži, razbija tuđe jaje koje smešta u svoju kolekciju, objasnila je Jovana.

Tvorci ove aplikacije su studenti iz organizacije We are the FUTURE of IT i kompanija Crystal Pigeon.

Aplikacija vas čeka na ovom linku, možete je preuzeti besplatno, i nadmetanje može da počne!

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button