Stumblin’ in (Suzy Quatro, Chris Norman, DJ Cyril)

Stumblin' in Cyril

„Stumblin’ in“ je pesma koju su 1978. snimili zajedno Suzi Kvatro i Kris Norman koji je inače bio frontmen grupe Smokie. Za Suzi, koja je bila jedna od pionirki ženskog hard rok zvuka, numera koja vuče na kantri zvuk predstavljala je odstupanje od njenog njenog imidža, jer par nežno peva o neočekivanoj ljubavi u koju su stidljivo upali. Ipak, ironično, upravo ova pesma se pokazala kao daleko najveći hit na američkim top listama za oba izvođača, koji su iz Velike Britanije.

Stumblin' in Suzi Kvatro Kris Norman

Stumblin’ in – kako je nastala

„Stumblin’ in“ napisali su i aranžirali Majk Čapman i Niki Čin, kompozitori i tekstopisci koji su zaslužni za većinu hitova i za Smokie i za Suzi Kvatro. Smokie su prekinuli saradnju sa ovim timom, ali je 1978. godine Čapman producirao Kvatrov album „If You Knew Suzy“, koji su snimali u nemačkom Kelnu. U to neko vreme, Smokie su primali neku od muzičkih nagrada u obližnjem Dizeldorfu, a nakon ceremonije, Kvatro i Čapman su im se pridružili na after partiju.

Čapman je pevao miks hitova koje je napisao sa Činom, a kasnije je Kvatro skočila na binu i pridružila se Krisu Normanu. Dok je Suzi Kvatro svirala bas, Norman je stavio ruku oko nje, i Čapman je upravo u tom trenutku dobio ideju da napiše jednu pesmu za njih dvoje.

Sledećeg dana, dok je radio sa Kvatro, došao je do prvih stihova „Our love is alive (naša ljubav je živa)“ i počeo da piše pesmu „Stumblin’ In“, koju je predložio Kvatro kao duet sa Normanom. Njoj se ta ideja veoma dopala.

Čapman je završio pisanje pesme sa Činom, i duetska numera „Stumblin’ in“ je ubačena na Kvatrin album. Kvatro je do tada imala devet hitova među Top 40 u UK, ali nijedan u Americi. Smokie su imali 11 hitova među Top 40 u UK, ali samo jedan u Americi, čuveni „Living Next Door To Alice“, koji je dostigao 25. mesto 1977. godine. Ova pesma je preokrenula taj trend, postavši hit u SAD-u, ali na njihovom domaćem tržištu dobacila je samo do 41. mesta.

„Bila sam deo glam rok scene, ali mislim da glam rok nije uspeo da se tako dobro prenese u SAD. Imala sam puno emitovanja na radiju sa ‘All Shook Up’ i ‘Skin Tight Skin’, a ‘Can The Can’ je ušla na donji deo liste, ali moj najveći hit tamo bio je country-rock pesma, ‘Stumblin’ In.'“ – izjavila je Suzi Kvatro mnogo godina kasnije.

Suzi Kvatro
Kris Norman

Ovaj naslov obrađivaće u narednim decenijama nekoliko manje poznatih izvođača, u skorije vreme pojavila se kao deo soundtrack-a za film „Licorice pizza“ a na svetske top liste u 2024. vratiće je australijski DJ Cyril.

image 3

Pročitajte još i The lion sleeps tonight (The Tokens)!