FilmZabava

Majka Seta Rogena iznenađena sinovom ulogom u „Mario“ crtaću

Set Rogen će tumačiti lik Donkey Kong-a, a zbog čega baš njega, Rogenovoj majci nije jasno

Set Rogen, režiser, glumac i komičar, izabran je da pozajmljuje glas Donkey Kong-u, a njegova majka zbunjena je ovim izborom, kao i većina sveta kada se pročuli ko će sve pozajmljivati glasove u novom dugometražnom crtaću „Mario“.

„Super Mario“ franšiza postoji na skoro svim zamislivim medijumima, i to sa generalno velikim uspehom. Međutim, kada su filmovi u pitanju… kvalitet je više stvar ukusa, mišljenja i ružičastih naočara nostalgije. Čuveni duo italijanskih vodoinstalatera, Mario i Luiđi, do sada su se pojavili samo nekoliko puta na velikim ekranima, u vidu dečije tv-emisije i (ne)čuvenog filma iz 1993. koji je očajno prošao na blagajnama, kod kritičara i publike.

1822
Ma kao precrtani!

Najavom dugometražnog animiranog filma o Mario braći, Nintendo je obožavaocima dugodecenijske franšize dao još jedan razlog za uzbuđenjem. Prošlog marta u Osaki u Japanu zvanično je otvoren tematski park „Super Nintendo World“ koji je oživeo elemente sveta „Super Mario Bros„. Dok je pandemija Covid-19 donekle ograničila posećenost novog parka, bioskopi ponovo pokazuju znake života.

SNW GO Main

Kao rezultat toga, dolazak Maria sledeće godine je verovatno sledeća najbolja stvar na putovanju u „Super Nintendo World“. Ipak, pored priče o uzbuđenju, vesti o Nintendovom animiranom filmu i datumu objavljivanja takođe su otkrile glumačku postavu filma. Trenutno se vodi velika debata oko toga da li će Kris Prat stvaaaarno davati Mariu glas, ali drugi izbori za kasting, kao što je Set Rogen kao Donkey Kong, izgledaju prikladni.

Ali nisu svi očarani idejom da Rogen izrazi najpoznatijeg primata u igrama. Prema nedavnom tvitu Sandi Rogen, ona nije sasvim sigurna kako da obradi svog sina kao Donkey Konga. „Moj sin je Kong! Zaista ne znam šta bih rekao o tome „, tvitovala je, ostavljajući neke da se zapitaju da li je nezadovoljna ili samo iskreno zbunjena.

Uprkos tome što su povezani u Mario Bros. franšizi, Donkey Kong i Mario imaju dublji odnos. Prva igra u onome što će postati serijal igara pojavila se 1981. godine, kada se Mario pojavio po prvi put, sa imenom „Jumpman“ ali ne u igri „Donkey Kong„. U narednim godinama od tog prvog susreta, Mario se očigledno pretvorio u nešto mnogo više kao i njegov neprijatelj pa saveznik Donkey Kong. Zajedno, dva lika predstavljaju neka od najvećih dostignuća u dugoj istoriji Nintenda. Štaviše, likovi su postali glavni deo života ljudi, pa otuda i trenutno oprečna mišljenja u vezi s tim što je Prat odabran za Mariov glas.

Donkey Kong 1981.
Zanimljivo – igra je nazvana po zlikovcu „Donkey Kong“

Bez obzira na to šta mislili o kastingu Prata kao Marija, čini se da je Rogen odličan za ulogu Donkey Konga. S izuzetkom uloge Rolfa, psa koji svira klavir u animiranoj adaptaciji „The Muppets“, teško je zamisliti ulogu koja više odgovara jedinstvenom glasu Seta Rogena. Takođe, teško je reći šta su spremili obožavaocima u vezi s „Mario“ filmom, ali Rogenova majka može biti mirna znajući da je njen sin dobio idealnu ulogu.

Pročitajte još i Zašto je Kris Hemsvort izabran za Tora?

Povezani članci

Ostavite odgovor

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button