Suvlaki donosi ukuse Grčke u vaš dom

Ukoliko ste i vi nostalgični i fale vam letnji dani i Suvlaki na plaži, ovaj tekst vas nije pronašao slučajno. Uživajte u ukusnom grčkom jelu kod kuće uz naš jednostavan recept, pitanje je samo jeste li za svinjski ili pileći?
Sastojci za suvlaki:
- 500g mesa ( pilećih grudi, ili svinjskog mesa) isečenih na kockice
- 1 crveni luk, isečen na tanke kolutove
- 1 crvena paprika, isečena na kockice
- 1 žuta paprika, isečena na kockice
- 1 zelena paprika, isečena na kockice
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- Sok od 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika sušenog origana
- So
- Biber
- Pomfrit za posluživanje

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte isečeno meso sa začinima. Ostavite meso da se marinira najmanje 1 sat, ili idealno preko noći, u frižideru.
U maloj posudi pomešajte jogurt, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber. Stavite sos u frižider dok se meso marinira.
Kada je meso odstojalo, nanižite ga na ražnjiće. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte marinirano meso i pržite ga dok ne postane zlatno smeđe.
Premažite pita hleb sa obe strane maslinovim uljem i zagrejte ga u tiganju dok ne postane topao i hrskav. Na svaki pita hleb stavite komade mesa, crvenog luka, paradajza i jogurt sos. Uvijte pita hleb i uživajte.
Pročitajte još i Roštilj – nekoliko recepata i saveta.