Naslovna stranicaPromoSvetski dan pice na Radiju 105 uz kaprićoze iz Picerije Aquarius

Svetski dan pice na Radiju 105 uz kaprićoze iz Picerije Aquarius

Kaprićoza je pica koju su pica majstori zvali i "očisti frižider pica".

European Top 44 Airplay chart

Svetski dan pice, ali i bilo koji drugi, u Italiji ne može da prođe bez pice. Međutim, kada Italijani kažu pica, oni misle na margaritu, simbol Italije star 133 godine.

Margarita je poznata i po tome što na sebi nosi boje italijanske zastave: zelenu od bosiljka, belu od mocarele i crvenu od paradajza.

Kada mi kažemo pica, najčešće pomislimo na karpićozu, vrstu koju u svom meniju imaju sve picerije i koju manje-više svi jedu. Ista situacija je i u Italiji. Kaprićozu zovu klasičnom ili tradicionalnom picom, dok su je pica majstori ranije zvali i “očisti frižider” picom. Naravno, zbog sastojaka koji su uglavnom dolazili od ostataka iz frižidera. Ovu vrstu pice, 1937. godine, osmislio je vlasnik picerije La Capricciosa koja se nalazi u ulici Via del Corso u Rimu.

sugarlovespices.com

Od tada, doživela je sitne transformacije, pa se čak i u Italiji mogu razlikovati sastojci, ali po tradicionalnom receptu, kaprićoza sadrži pet standardnih sastojka. Paradajz pire, mocarela, italijanska kuvana šunka, artičoka i kremini pečurke. Masline su opcione, kao i jaje na sredini. Još jedna karakteristika ove vrste i ono po čemu se zapravo razlikuje od Quattro Stagioni pice je to što su sastojci na kaprićozi nasumično poređani – pobacani.

Kaprićoza, u prevodu sa italijanskog, znači kapriciozna ili hirovita.

Ovu hirovitu porodičnu picu možeš da osvojiš, ukoliko nas pažljivo slušaš, ispratiš nagradne zadatke i brzo i uspešno ih rešiš.

U meniju Picerije Aquarius, svakako se nalazi kaprićoza koju uz ostale pice iz ponude možete probati u Žarka Zrenjanina 53a ili poručiti na 023 510 248.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
10 ° C
10.1 °
10 °
52 %
5.9kmh
100 %
Wed
17 °
Thu
17 °
Fri
14 °
Sat
14 °
Sun
16 °