Hrana i piće

Svinjske krmenadle u sosu – recept

Krmenadle u sosu su sočno i ukusno jelo koje se lako i relativno brzo priprema, a odlične su kao glavno jelo.

Za ovaj recept potrebno je sledeće:

1kg svinjskih krmenadli

Pola kile crnog luka, ili 5-6 manjih glavica

1dl kajmaka, milerama, pavlake za kuvanje ili punomasnog mleka 3,2%

Krompir, za prilog

So, biber, biljni začin, mlevena paprika, sirće, peršun

Svinjske krmenadle u sosu: priprema

Krmenadle blago izlupati sa obe strane, začiniti po ukusu i ostaviti da odstoje pola sata.

Crni puk naseći na tanke kolutove, pa propržiti u dubokom tiganju ili šerpi. svinjske krmenadle

Kada luk porumeni, poređati na njemu meso, dodati 2 deci ili jednu malu čašu mlake vode, poklopiti i dinstati na laganoj vatri.

Kada krmenadle omekšaju, stavite ih u sud i poklopite.

U šepru u kojoj se dinstalo meso, staviti jednu varjaču brašna i malo propržiti. Dodati jednu kašiku mlevene paprike, 1dl kajmaka, milerama, pavlake za punjenje ili punomasnog mleka 3,2%, jednu kafenu kašičicu sirćeta i naliti mlake vode.

U ovaj umak ponovo poslagati krmenadle i ostaviti još oko 15 minuta da se dokuvaju u poklopljenoj šerpi.

Krmenadle

Služiti na zagrejanoj, dugačkoj posudi, prelivene umakom, sa dodatkom pečenog ili krompir-pirea, posuti peršunom.

Pročitajte još i salata sa kruškom, jabukom i brokolijem!

Povezani članci

Back to top button