Svinjske krmenadle u sosu – recept
Krmenadle u sosu su sočno i ukusno jelo koje se lako i relativno brzo priprema, a odlične su kao glavno jelo.
Za ovaj recept potrebno je sledeće:
1kg svinjskih krmenadli
Pola kile crnog luka, ili 5-6 manjih glavica
1dl kajmaka, milerama, pavlake za kuvanje ili punomasnog mleka 3,2%
Krompir, za prilog
So, biber, biljni začin, mlevena paprika, sirće, peršun
Svinjske krmenadle u sosu: priprema
Krmenadle blago izlupati sa obe strane, začiniti po ukusu i ostaviti da odstoje pola sata.
Crni puk naseći na tanke kolutove, pa propržiti u dubokom tiganju ili šerpi. svinjske krmenadle
Kada luk porumeni, poređati na njemu meso, dodati 2 deci ili jednu malu čašu mlake vode, poklopiti i dinstati na laganoj vatri.
Kada krmenadle omekšaju, stavite ih u sud i poklopite.
U šepru u kojoj se dinstalo meso, staviti jednu varjaču brašna i malo propržiti. Dodati jednu kašiku mlevene paprike, 1dl kajmaka, milerama, pavlake za punjenje ili punomasnog mleka 3,2%, jednu kafenu kašičicu sirćeta i naliti mlake vode.
U ovaj umak ponovo poslagati krmenadle i ostaviti još oko 15 minuta da se dokuvaju u poklopljenoj šerpi.
Služiti na zagrejanoj, dugačkoj posudi, prelivene umakom, sa dodatkom pečenog ili krompir-pirea, posuti peršunom.
Pročitajte još i salata sa kruškom, jabukom i brokolijem!