23.8 C
Zrenjanin
27.09.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR Vesti„Svirni dvaput ako ti je dosta česmovače“ u Zrenjaninu, po drugi put

„Svirni dvaput ako ti je dosta česmovače“ u Zrenjaninu, po drugi put

European Top 44 Airplay chart

Veliki broj vozača koji su danas prolazili pored Gradske kuće zatrubilo je dvaput u akciji zrenjaninske organizacije ZRAK, koja je zatim predala i zahteve za informacije od javnog značaja u kojima traže imena i prezimena, stručnost i kvalifikacije, pređašnja iskustva članova gradonačelnikovog tima koji su angažovani na rešavanju problema vodosnabdevanja u Zrenjaninu i 22 naseljena mesta, a pored navedenog, traže i datume njihovog imenovanja na funkcije i zvaničnu odluku i rešenje o formiranju tima.

Aktivisti su zatražili i specifikacije troškova rada ovog tima i zarade članova tima ukoliko su ovo plaćene funkcije i specifikacije poverenih poslova svakog člana tima.

Pored svega, traži se i datum kada će biti sazvana Skupština grada po pitanju usvajanja izveštaja stručne komisije procene vodosnabdevanja i usvajanja stručne procene vodosnabdevanja grada Zrenjanin.

Kako su aktivisti naveli u saopštenju za medije:”

Republika Srbija je kao članica Ujedinjenih nacija glasala za Rezoluciju Ujedinjenih nacija iz 2010. godine kojom se kao ljudsko pravo prepoznaje pravo na pristup čistoj vodi. Pravo na čistu vodu predstavlja svetski priznato osnovno ljudsko pravo i stoga se svaka informacija koja doprinosi razotkrivaju razloga za kršenje ovog prava mora smatrati informacijom od javnog značaja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
23.8 ° C
23.8 °
23.8 °
34 %
3.2kmh
0 %
Wed
28 °
Thu
28 °
Fri
28 °
Sat
28 °
Sun
25 °