Uradi sam - katalog
27.8 C
Zrenjanin
16.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninVesti iz Srbije i svetaPriprema se nacrt zakona o taksi poslovanju

Priprema se nacrt zakona o taksi poslovanju

European Top 44 Airplay chart

Taksi industrija planira značajne promene, a evo o čemu je reč…

Prema najnovijim informacijama, jedna od ključnih promena u novom pravilniku za taksiste trebalo bi da bude uvođenje kamera u taksi vozila, kako spolja tako i unutra, radi povećanja bezbednosti i zaštite vozača, ali i putnika. Osim toga, taksisti zahtevaju veće kazne za nelegalne vozače koji se predstavljaju kao taksisti, kao i za one koji krše propise unutar taxi udruženja, kako bi se osigurala veća zaštita i red u industriji.

Ove izmene dolaze kao odgovor na nedavne incidente, uključujući neprimereno ponašanje i nedavni slučaj polnog uznemiravanja, ali i zbog neopravdanih optužbi vozača od strane putnika.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja podržava uvođenje kamera u vozila, verujući da će to povećati odgovornost i savesno ponašanje vozača. On ističe da iskustvo sa video nadzorom u gradskom prevozu pokazuje drastično smanjenje sudskih postupaka, jer je postalo lakše utvrditi odgovornost za saobraćajne incidente. Očekuje se da će primena kamera doprineti većoj bezbednosti u saobraćaju, prvenstveno zbog veće odgovornosti vozača i ostalih učesnika u saobraćaju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
27.8 ° C
28.4 °
27.8 °
49 %
3.2kmh
55 %
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
30 °