17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotHrana i pićeTart sa jagodama koji će vas oduševiti

Tart sa jagodama koji će vas oduševiti

Recept ne mora nužno biti sa jagodama. Tart je veoma prilagodljiva poslastica i možete ga napraviti sa različitim voćem. Umesto jagoda, možete koristiti maline, borovnice, breskve , šumsko voće ili eksperimentisati sa raznim kombinacijama.

European Top 44 Airplay chart

Tart sa jagodama predstavlja savršenu kombinaciju sočnih jagoda i hrskave kore, idealan za tople dane ili posebne prilike kada želite da obradujete svoje čulo ukusa. Dodatak džina u punjenju donosi neobičnu notu, verujemo da će vam se dopasti. Da biste napravili tart sa jagodama potrebni su vam sledeći

Sastojci:

Za koru:

  • 200gr brašna
  • 100gr maslaca
  • 2 kašike šećera
  • Prstohvat soli
  • ekstrakt vanile
  • 3 žumanceta

Za punjenje:

  • 500g svežih jagoda, opranih i iseckanih na polovine
  • 50ml džina
  • 3 kašike šećera
  • sok od pola limuna
  • 2 kašike gustina

Uputstvo za pripremu

Prva stvar koju radite je priprema korice. Pratite sledeće instrukcije. U velikoj posudi pomešajte maslac, šećer, so i ekstrakt vanile. Zatim dodajte žumanca i mešajte dok se ne sjedine. Nakon toga dodajte brašno i umesite ga u smesu dok ne postane mrvičasta.

Oblikujte testo u disk, uvijte ga providnom folijom i stavite u frižider na barem 30 minuta.

Da biste pripremili punjenje potrebno je da stavite jagode u posudu i prelijete ih džinom. Ostavite ih da se mariniraju 15-20 minuta. U manjoj posudi pomešajte gustin sa sokom od limuna dok ne postane glatko. Dodajte šećer i dobro promešajte.

Kada testo dovoljno odstoji u frižideru zagrejte rernu na 180°C. Izvadite testo iz frižidera i razvaljajte ga na pobrasnjenoj površini na debljinu od oko 0.5 cm.

Prebacite testo u kalup za tart, obložen papirom za pečenje, i pritisnite ga na dno i ivice kalupa. Izbušite viljuškom nekoliko rupica po dnu.

Na testo rasporedite marinirane jagode, a zatim pospite smesu od gustina i šećera preko njih. Pecite tart u zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok kora ne postane zlatno smeđa i punjenje ne postane gusto i blago karamelizovano.

Kada je tart gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre posluživanja. Možete ga poslužiti uz kuglu sladoleda od vanile.

Ukoliko vam se dopada ova poslastica, onda će i Crumble od jabuka biti idealna poslastica za vas.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °