26.7 C
Zrenjanin
25.05.2024.
Naslovna stranicaZabava"Tetovažer iz Aušvica"istinita priča uskoro na malim ekranima

„Tetovažer iz Aušvica“istinita priča uskoro na malim ekranima

European Top 44 Airplay chart

Holokaust je možda najmračnije poglavlje u istoriji. Prikazivanje patnji ljudi koji su umrli ili preživeli, jedva se osećajući kao ljudska bića, na ekranu može biti težak zadatak. „Tetovažer iz Aušvica“, napisan od strane australijske autorke Heather Morris, pokušava da rekreira te strahote prožete nadom na osnovu onoga što se događalo tokom Drugog svetskog rata u koncentracionim logorima.

Adaptirana drama prati istinitu priču o slovačkom Jevrejinu Lalu Sokolovu koji je zatvoren u koncentracionom logoru Aušvic-Birkenau. Dodeljeno mu je da tetovira identifikacione brojeve na ljudima dovedenim od strane nacista. Postoje stotine i hiljade takvih uništenih duša koje su transportovane u logor natrpane u vozove kao stoka, a Lalin posao je da ih obeleži za njihov novi život. Između nezamislivih teškoća i okružen nasiljem, on pronalazi ljubav. To je sve što treba da znate o „Tetovažeru iz Aušvica“.


Trejler istorijske drame počinje optimističnim tonom: „Moramo nastaviti živeti“, i to je duh priče takođe. Nema potrebe za objašnjenjem neljudskih dela koje su izvršili Hitler i njegovie pristalice. Ogromna površina koncentracionih logora zarobila je bezbroj Jevreja i uništila njihove priče. Ali takve priče imaju način da izađu na videlo jer je jedini način da se nastavi „živeti“. To je ono što je Lale radio kao tetovažer, za sebe, za svoje sunarodnike, i za ljubav svog života, Gitu.

To je nemoguća bol i krivica za Lalu da oduzme identitet drugima u logoru svojim mastilom. Zato mu je trebalo 60 godina da pronađe hrabrost da ispriča svoju priču koju je lično doživeo svetu, što se pretvorilo u roman, a sada u seriju pod nazivom „Tetovažer iz Aušvica“.

O glumačkoj postavi i kada će serija biti objavljena

Glumačka postava serije „Tetovažer iz Aušvica“ uključuje Jonah Hauer-Kinga kao Lala Sokolova, Anu Próchniak u ulozi Gite Furman, Melanie Lynskey kao Heather Morris i Jonasa Naya kao Stefana Baretzkog, među ostalima. Serija će pružiti stvarni uvid u stvarnu situaciju sa stvarnom pričom preživelog.

„Tetovažer iz Aušvica“ je producirao Sky i Peacock Productions, i počinje 2. maja. U SAD-u će serija postati dostupna na striming servisu NBC Universal Peacock i Sky Atlantic i NOW u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Irskoj i Italiji.

Trejler pogledajte ovde:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
26.7 ° C
26.7 °
26.2 °
45 %
5.5kmh
82 %
Sub
24 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sre
25 °