Muzika

Tina Turner – We don’t need another hero

Tina Turner, odnosno Tarner, i Mel Gibson, na srebrnom platnu pojaviće se prvi put zajedno u leto 1985. u trećem filmu franšize MAD MAX „Beyond Thunderdome“. Za Tinu ovo će biti pun pogodak u karijeri, i nastavak velikog povratka na scenu.

Tina u ovom filmu igra poprilično stilizovanu, ali svejedno smrtonosnu Tetku Entitet, nemilosrdnu vladarku Trgovišta (Bartertown), sklepanog gradića u sred post-apokaliptične pustinje koji preživljava trgovinom sa oskudnim resursima, kao što su voda, municija, hrana, vozila i robovi.

Tina Turner Aunty Entity

Za Tinu Tarner prošlo je više od decenije otkako se pojavila na velikom ekranu u rok operi „Tommy“ grupe The Who, igrajući transvestita koji diluje LSD, poznatog kao The Acid Queen. Njena uloga u trećem delu Mad Max-a dolazi odmah nakon njenog povratničkog albuma Private Dancer, koji je konačno uspostavlja kao solo zvezdu, odvojenu od njenog bivšeg muža i bivšeg partnera na sceni, Ajka Tarnera, narkomana i alkoholičara koji joj je nakon razvoda ostavio samo autorsko pravo na scensko ime (pravo joj je bilo Sandra Mej Bulok) i polovni auto.

„We Don’t Need Another Hero“ je bila most između povratničkog albuma iz 1984. godine, Private Dancer, i njegovog nastavka iz 1986. godine, Break Every Rule. Private Dancer je bila neverovatna priča o uspehu: Tarner je bila poznata kao polovina dua Ike & Tina Turner, najpoznatijeg po njihovoj obradi pesme „Proud Mary“ iz 1971. godine. Kao duo nisu imali hit od 1975. godine, a kada je Tina izdala solo Private Dancer 1984. , imala je 44 godine – što je po industrijskim standardima (barem za žene) nju činilo dinosaurusom u svetu muzike.

Ali, ona je imala talenat i neverovatnu radnu etiku koja joj je dobro služila. Takođe je bila sjajna za saradnju i imala je podršku Dejvida Bouvija i Mika Džegera, koji su znali koliko je dobra još iz dana Ike & Tina dueta. Mad Max: Beyond Thunderdome je dodao još jednu dimenziju njenom povratku, stavljajući je u blokbaster film.

Iako Tetka Entitet nije u filmu bila toliko zatrašujuća koliko je Tarnerova želela da bude, jer kako je jednom prilikom rekla – „Nije sebe izgradila iz ničega noseći haljinu od verižnjače i cipele na visokim potpeticama u sred peska, nafte i krvi“, ipak, izmodirana tiranka joj je donela sreću i uspeh u karijeri. Tematska pesma „We Don’t Need Another Hero“ koju su napisali isti autori koji su joj iskopmonovali povratnički naslov „What’s Love Got To Do With It“ Teri Briten i Grejem Lajl, dostigao je #2 na Bilbordovoj Hot 100 listi, dok „One Of The Living“, numera koja je takođe deo filma koju peva Tina, donosi joj Gremi nagradu za najbolji ženski rok vokalni nastup.

Pročitajte još i Spice Girls fenomen ukratko!

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button