17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaZabavaFilmTop 10 filmova u 2023. godini (prvi deo)

Top 10 filmova u 2023. godini (prvi deo)

Ovo je prvi deo filmova koji su obeležili 2023. godinu.

European Top 44 Airplay chart

Ova godina donela je neverovatne filmske doživljaje koji su zadovoljili različite ukuse gledaoca. Iskoristite praznike za odmaranje uz film.

Bilo je teško odlučiti se za prvo mesto obzirom da je izbor bio između Barbie filma i Openhajmera. Premijerno su se prikazivali istog dana i definitivno su obeležili leto. Na Barbie premijeru gledaoci su dolazili u pink stilu Barbie, čiju je ulogu fantastično odigrala Margot Robi. Svi znamo da Barbi ima svog Kena, a za to se pobrinuo Rajan Gosling. Estetika filma je inspirisana prividom savršenog života i izgledom junaka, koji primete da je njihov život površan i plastičan, i kao takvi, ne mogu biti stanovnici utopijske Barbi zemlje, pa ih izbacuju odatle.

barbi

Sa druge strane, film Openhajmer prati život fizičara Džeja Roberta Openhajmera, ključne ličnosti u projektu Menhetn tokom Drugog svetskog rata. Kilijan Marfi igra glavnu ulogu, dok su Emilija Blant, Met Dejmon i Robert Dauni Džunior takođe deo impresivne glumačke postave. Radnja filma istražuje Openhajmerov doprinos razvoju atomske bombe, moralna pitanja i lični život. Adaptacija je knjige „Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera“.

Po sedmi put nemoguće se pretvara u moguće

U pitanju je sedmi nastavak filma – Nemoguća misija: Odmazda. U prvom delu filma Itan Hant u čijoj ulozi jedino i možemo da zamislimo Toma Kruza i njegov tim IMF ima novu misiju. Radi se o oružju koje predstavlja pretnju čitavom čovečanstvu. Misija je ključna kako bi se sprečilo da ovo oružje padne u pogrešne ruke i sačuva sudbinu sveta. Suočen s mračnim silama iz svoje prošlosti, Itan mora da shvati da ništa nije važnije od izvršavanja njegove misije, čak ni životi onih koje voli. Uz smrtonosnu trku širom sveta, Itan se susreće s tajanstvenim i moćnim neprijateljem, stavljajući sve na kocku radi globalne bezbednosti.

Na listi je i dečiji film kom su se obradovali i stariji

Majls Morales se vraća u nastavku Oskarom nagrađivane sage o Spajdermenu – „Spajdermen: Putovanje kroz Spajder-svet“. Nakon ponovnog susreta s Gven Stejsi, Majls, prijateljski nastrojen Spajdermen iz Bruklina, prelazi u drugi svemir. Tamo se susreće s timom spajder-ljudi koji su posvećeni zaštiti Multiuniverzuma. Međutim, kako heroji dolaze u sukob oko pristupa novoj pretnji, Majls se suočava s izazovom ponovnog otkrivanja značenja biti heroj. Moraće naučiti te vrednosti kako bi spasao ljude koje najviše voli.

spiderman 8091331 1280

Nakon 15 godina izašao je peti deo avanturističkog filma

Indijana Džons je filmski serijal koji obuhvata pet pustolovno-akcijskih filmova. Glavni lik tumači Harison Ford. Ovaj kultni serijal je poznat po uzbudljivim avanturama, arheološkim otkrićima, tajnim društvima i nezaboravnim likovima. Svaki film prati Indijanu Džonsa na različitim globalnim misijama, suočavajući se s opasnostima, misterijama i nepravdom. Ovaj serijal ostavlja dubok pečat u filmskoj industriji i ostaje voljen među različitim generacijama gledalaca. Prvi deo emitovan je čak 1981. godine pod nazivom „Otimači izgubljenog kovčega“.

Ovde pročitajte drugi deo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °