Naslovna stranicaŽivotHrana i pićeTopli punč od jabuka - recept

Topli punč od jabuka – recept

European Top 44 Airplay chart

Kako biste uživali u zimskim večerima ili druženjima,napravite topli punč od jabuka, bez gubljenja previše vremena u kuhinji. Ovaj napitak će vas osvežiti i zagrejati. Evo jednostavnog recepta koji možete brzo pripremiti.

Sastojci:

  • 1/2 šolje jabukovače
  • 2 šolje vode
  • 2 kašike šećera
  • cimet
  • 2 šota belog ruma
  • jabuka
  • nekoliko listova ruzmarina

Priprema:

U šerpu sipajte 2 šolje vode i stavite je na srednje jaku vatru.

Dodajte 1/2 šolje jabukovače i 2 kašike šećera u vodu. Promešajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte cimet po želji, a možete i kriške narandže i jabuke što će ovom piću dati još bolji ukus i ostavite da tečnost provri. Zatim smanjite vatru i ostavite da lagano krčka 5-7 minuta kako bi se svi sastojci sjedinili i aroma se razvila. Za to vreme jabuku operite, očistite i narežite na tanke kriške. Pazite da punč ne proključa nakon dodavanja ruma kako alkohol ne bi ispario.

Kada je punč od jabuka gotov, maknite ga sa vatre i dodajte 2 šota belog ruma. U čaše za topli punč stavite po nekoliko kriški jabuke i nekoliko listova ruzmarina. Poslužite toplo i uživajte!

Da li ste isprobali kuvani džin? Ukoliko niste sigurno će vam se dopasti, a možete pročitati i Kako čuvati jabuke u zamrzivaču.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
moderate rain
16.1 ° C
16.1 °
14 °
74 %
5.6kmh
100 %
Thu
16 °
Fri
16 °
Sat
21 °
Sun
24 °
Mon
24 °