Kako biste uživali u zimskim večerima ili druženjima,napravite topli punč od jabuka, bez gubljenja previše vremena u kuhinji. Ovaj napitak će vas osvežiti i zagrejati. Evo jednostavnog recepta koji možete brzo pripremiti.
Sastojci:
- 1/2 šolje jabukovače
- 2 šolje vode
- 2 kašike šećera
- cimet
- 2 šota belog ruma
- jabuka
- nekoliko listova ruzmarina
Priprema:
U šerpu sipajte 2 šolje vode i stavite je na srednje jaku vatru.
Dodajte 1/2 šolje jabukovače i 2 kašike šećera u vodu. Promešajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte cimet po želji, a možete i kriške narandže i jabuke što će ovom piću dati još bolji ukus i ostavite da tečnost provri. Zatim smanjite vatru i ostavite da lagano krčka 5-7 minuta kako bi se svi sastojci sjedinili i aroma se razvila. Za to vreme jabuku operite, očistite i narežite na tanke kriške. Pazite da punč ne proključa nakon dodavanja ruma kako alkohol ne bi ispario.
Kada je punč od jabuka gotov, maknite ga sa vatre i dodajte 2 šota belog ruma. U čaše za topli punč stavite po nekoliko kriški jabuke i nekoliko listova ruzmarina. Poslužite toplo i uživajte!
Da li ste isprobali kuvani džin? Ukoliko niste sigurno će vam se dopasti, a možete pročitati i Kako čuvati jabuke u zamrzivaču.