Jedna od najvećih tragedija na muzičkoj sceni 21. veka

Tokom rasprodatog nastupa njihove pesme „Kiss the Devil“ u „Le Bataclan“ teatru u Parizu, Francuska, 13. novembra 2015., bluz-rok bend Eagles of Death Metal suočio se s tragedijom kada su teroristi, naoružani automatskim oružjem, bombama i eksplozivnim prslucima, napali prostor, kao deo serije koordinisanih napada širom grada.

Članovi benda, Džes Hjuz i Džoš Hom, uspeli su da se neozleđeni izvuku kroz vrata bekstejdža. Međutim, napad je rezultirao gubitkom 89 života, uključujući menadžera benda za merč, Nika Aleksandera.

Kao odgovor na tragediju, Hjuz i Hom su pokrenuli kampanju pozivajući kolege muzičare da obrade pesmu „I Love You All The Time“ s njihovog albuma „Zipper Down„. Obavezali su se da će 100% prihoda od autorskih prava ići fondaciji Sweet Stuff kako bi se pomoglo žrtvama napada. Istakli su da su muzičke razlike među žanrovima nevažne, te da se umetnici ohrabruju da pesmu interpretiraju na svoj jedinstveni način. Bendovi poput The Dean Ween Group i My Morning Jacket brzo su se pridružili inicijativi.

Duran Duran takođe su doprineli doniranjem autorskih prava od obrade pesme „Save a Prayer“ od strane Eagles of Death Metal u humanitarne svrhe.

Illustracija je uključena u saopštenje benda Eagles of Death Metal u vezi sa napadima.