Naslovna stranicaVestiTri vrste vakcina protiv koronavirusa na lageru, odluka o vakcinaciji isključivo na...

Tri vrste vakcina protiv koronavirusa na lageru, odluka o vakcinaciji isključivo na građanima

Najnoviji kontigent ruske vakcine stigao juče

European Top 44 Airplay chart

Vakcinacija je nešto na čemu insistiraj državni vrh naše zemlje, kao odgovor na povećan broj obolelih od virusa Kovid 19. I dalje smo na crvenoj listi mnogih evropskih zemalja, a Krizni štab je na poslednjem zasedanju kao glavnu odluku u borbi protiv ove pandemije istakao značaj što većeg broja vakcinisanih građana.

Ipak, to je sve što i mogu uraditi za sad- da preporučuju vakcinisanje. Odluka o tome je još uvek sasvim pojedinačna, zakonski ne mogu da uslove ni jednog građanina da se vakciniše- mora sam da donese tu odluku.

U slučaju da želite da se vakcinišete, treba da znate da u našoj zemlji sada možete birati između tri vrste: kineske, ruske i američke, odnosno Pfizer vakcine.

250.000 doza vakcina Sputnjik V stiglo je u našu zemlju. Reč je o 100.000 doza komponente 1 i 150 hiljada doza komponente 2.

Kineska vakcina je od ranije na lageru, dok je kontigent Pfizer vakcine isporučen prošle nedelje. U okviru redovne isporuke, stiglo je 121.680 doza te vakcine.

Ako se odlučite za vakcinisanje, vlasti predlažu da se raspitate za proceduru i eventualne termine kod reonskih ambulanti.

Brojevi telefona i adrese ambulanti u Zrenjaninu, možete pronaći na ovom linku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
10.6 ° C
12.3 °
10.6 °
58 %
3.1kmh
100 %
Wed
12 °
Thu
17 °
Fri
18 °
Sat
14 °
Sun
18 °