1.8 C
Zrenjanin
29.11.2022.
HomeInfoTri vrste vakcina protiv koronavirusa na lageru, odluka o vakcinaciji isključivo na...

Tri vrste vakcina protiv koronavirusa na lageru, odluka o vakcinaciji isključivo na građanima

Najnoviji kontigent ruske vakcine stigao juče

Vakcinacija je nešto na čemu insistiraj državni vrh naše zemlje, kao odgovor na povećan broj obolelih od virusa Kovid 19. I dalje smo na crvenoj listi mnogih evropskih zemalja, a Krizni štab je na poslednjem zasedanju kao glavnu odluku u borbi protiv ove pandemije istakao značaj što većeg broja vakcinisanih građana.

Ipak, to je sve što i mogu uraditi za sad- da preporučuju vakcinisanje. Odluka o tome je još uvek sasvim pojedinačna, zakonski ne mogu da uslove ni jednog građanina da se vakciniše- mora sam da donese tu odluku.

U slučaju da želite da se vakcinišete, treba da znate da u našoj zemlji sada možete birati između tri vrste: kineske, ruske i američke, odnosno Pfizer vakcine.

250.000 doza vakcina Sputnjik V stiglo je u našu zemlju. Reč je o 100.000 doza komponente 1 i 150 hiljada doza komponente 2.

Kineska vakcina je od ranije na lageru, dok je kontigent Pfizer vakcine isporučen prošle nedelje. U okviru redovne isporuke, stiglo je 121.680 doza te vakcine.

Ako se odlučite za vakcinisanje, vlasti predlažu da se raspitate za proceduru i eventualne termine kod reonskih ambulanti.

Brojevi telefona i adrese ambulanti u Zrenjaninu, možete pronaći na ovom linku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...