Tribina “Kronova bolest i ulcerozni kolitis”

U Baroknoj sali Gradske kuće u utorak, 8. novembra, u 18:00 održaće se tribina na temu kronove bolesti i ulceroznog kolitisa.

Kulturni centar Zrenjanina, Grad Zrenjanin i “Udruženje za Ulcerozni kolitis i Kronovu bolest” organizuju stručnu tribinu na kojoj će govoriti eminentni stručnjaci iz te oblasti – dr Tatjana Jocić, gastoenterolog Kliničkog centra Vojvodine, dr Zoran Milenković, gastroenterohepatolog Kliničkog bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” iz Beograda, dr Dušan Slankamenac, gastroenterolog Opšte bolnice “Đorđe Joanović” iz Zrenjanina, Ljiljan Đaković, predsednik udruženja UKUKS Srbije i Milica Milošević, direktorka medicinskog portala “Stetoskop info”.

Lekari Kliničkog centra Srbije , Vojvodine i Opšte bolnice u Zrenjaninu govoriti o prevenciji bolesti, pravilnoj dijagnozi i načinima lečenja Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa. Na tribini će se obratiti i predsednik udruženja bolesnih od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa Srbije, kao i direktorka specijalizovanog medicinskog sajta “Stetoskop info”.

Takođe čućemo iskustvo našeg sugrađanina Igora Jovića kome je dijagnostikovan UK a koji je i inicirao da se na ovu bolest obrati pažnja i da se ovom tribinom pruži prilika našim sugrađanima da saznaju nešto više o samoj bolesti i problemima sa kojima se susreću bolesni i njihove porodice.

Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa zrenjaninskog Kulturnog centra.