20.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaU Narodnom pozorištu i ove nedelje zanimljiv repertoar

U Narodnom pozorištu i ove nedelje zanimljiv repertoar

European Top 44 Airplay chart

Prve nedelje februara u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ repertoar se sastoji iz sledećih predstava:

U četvrtak, 1. februara na dramskoj sceni će biti „Ona“. Drama istražuje krizu ženskog identiteta kroz prikaz jedne tridesetogodišnje žene, istražujući njen unutrašnji svet, put ka razumevanju sebe i otkrivanje novih faza života.“ Predstava počinje u 20h.

U petak, 2. febraura imaćete priliku da gledate „Tramvaj zvani želja“ Tenesija Vilijamsa. Klasik nagrađen Pulicerovom nagradom, istražuje univerzalne teme kroz duboke psihološke portrete likova, čineći dramu aktuelnom u svim vremenima, posebno u sukobu između iluzija i surove stvarnosti modernog sveta. Početak predstave je u 20h.

„Pradevojčica“ će se naći na lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta u subotu u 11h. Predstava oživljava vreme suživota s prirodom, podsećajući nas koliko smo se udaljili od njenih elemenata. U ovoj zajednici, priroda postaje događaj, lik, lepota, ali i izvor užasa. Kroz priču o devojčici Gavi i dečaku Buku, predstava istražuje borbu za prihvatanje prave prirode žene u društvu s njegovim pravilima, ukazujući na važnost povezanosti s prirodom u modernom svetu.

Za kraj ovonedeljnog repertoara ostaje predstava „Šta će biti sa svima nama“. Predstava istražuje globalne izazove i neizvesnosti savremenog društva, koristeći dijaloge i stavove kao osnovu za stvaranje pozorišnog komada koji postavlja pitanje budućnosti čovečanstva u svetu suočenom sa virusima, ratovima, nuklearnim pretnjama i ekološkim problemima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
20.6 ° C
21.7 °
20.6 °
62 %
1.3kmh
56 %
Uto
19 °
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
22 °
Sub
27 °