15.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaU Zrenjaninu su veće lokalne komunalne takse od ove godine

U Zrenjaninu su veće lokalne komunalne takse od ove godine

European Top 44 Airplay chart

Obzirom na sva poskupljenja, u Zrenjaninu su veće i lokalne komunalne takse od ove godine.

Počevši od 1. januara ove godine, građani Zrenjanina suočavaju se s povećanjem lokalnih komunalnih taksi, odlukom donetom na poslednjem zasedanju Skupštine grada. Odbornici su usvojili nove tarife za firmarine, odnosno takse za isticanje firmi na poslovnim prostorima, s obrazloženjem da se nove cene usklađuju s rastom potrošačkih cena.

Preduzetnici i pravna lica sada će biti suočeni s višim iznosima taksi za različite usluge, uključujući isticanje firmi, držanje motornih drumskih vozila, i zauzimanje javnih površina. Ovo povećanje tarifa posebno će se odraziti na vlasnike velikih firmi u centralnoj gradskoj zoni, poznatoj kao BID zona, gde su najviše cene firmarina.

Različite tarife primenjuju se prema šest zona u gradu, uz dodatne varijacije zavisno o veličini firme i vrsti delatnosti kojom se bave. Banke, osiguravajuća društva, kladionice, pružatelji poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga suočavaju se s najvišim tarifama. Povećane cene obuhvataju i vlasnike motornih drumskih vozila i motocikala, dodatno opterećujući budžete građana u ovoj lokalnoj zajednici.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
15.6 ° C
17.3 °
15.6 °
77 %
1.2kmh
35 %
Uto
25 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
25 °
Sub
19 °