20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotSvet tehnikeUpoređujemo Huawei Vision i Apple Vision pro VR naočare

Upoređujemo Huawei Vision i Apple Vision pro VR naočare

European Top 44 Airplay chart

Huawei je upravo najavio svoj ulazak na svetsko tržište VR i AR uređaja sa svojim najnovijim proizvodom – Huawei Vision naočarama. Ovi nosivi uređaji obećavaju da će pružiti intenzivno iskustvo virtuelne i proširene realnosti, postavljajući se kao ozbiljan konkurent već postojećim proizvodima poput Apple Vision Pro.

Prema Li Nanu, bivšem direktoru marketinga kompanije Meizu, Huawei Vision donosi nekoliko značajnih prednosti u odnosu na konkurenciju. Sa svojom masom od samo 350 grama, ove naočare su znatno lakše od Apple Vision Pro modela. Kada govorimo o ceni, ona je gotovo upola manja. Dok američki proizvod teži 600 grama i prodaje se po ceni od 3.499 dolara, Huawei Vision nudi lakši model po pristupačnijoj ceni.

apple vision pro

Ono što čini Huawei Vision još primamljivijim je upotreba 4K Sony micro-OLED panela, što obećava impresivno vizuelno iskustvo slično onom koje pruža Apple Vision Pro. Iako se na prvi pogled čini da ova dva uređaja imaju slične hardverske specifikacije, detaljnije analize sugerišu da postoji razlika u sirovim performansama, pri čemu Apple Vision Pro pokazuje znatno veću snagu.

Sve u svemu, ulazak Huaweja na tržište VR i AR naočara definitivno će podići uzbuđenje i konkurenciju na ovom polju. Sa obećanjem visokokvalitetnog doživljaja po pristupačnijoj ceni, Huawei Vision obećava da će biti ozbiljan igrač na globalnom tržištu nosivih uređaja.

Jeste li pročitali Apple sprema uređaj na preklop?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °