“Usekovanje” i “Indigo kristal” u bioskopu KCZR

U nedelju, 5. marta u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina prikazuju se domaći igrani film (psihološka drama) „Usekovanje“, debitantski film Siniše Cvetića u kojem je predstavljen portret jedne porodice I njene crne ovce I najmlađeg člana – Jovana.

Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, gde roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode. Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba. Igraju: Pavle Mensur, Bojan Žirović, Aleksandra Balmazović, Marko Grabež, Anita Ognjanović, Zlatan Vidović, Dubravka Kovjanić i drugi.

U četvrtak, 9. marta i u nedelju 12. na programu je još jedno domaće ostvarenje, takođe u žanru drame, film – „Indigo kristal“, čija je radnja smeštena u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora koji, gonjen samoubistvom najboljeg druga, pokušava da spase njegovog mlađeg brata na veče godišnjice samoubistva. Poučen iskustvom, Vuk počinje svoj put asimilacije u društvo usputno pokušavajući da sazna zbog čega je pušten dve godine ranije.

Filmovi se prikazuju u večernjem terminu od 20:00. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10:00 do 12:00 i od 18:00 do 20:00 po ceni od 250 dinara.