20.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaUskoro počinje rekonstruisanje železničkih stanica u Zrenjaninu

Uskoro počinje rekonstruisanje železničkih stanica u Zrenjaninu

European Top 44 Airplay chart

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je rekonstruisanje železničkih stanica širom Srbije. Uskoro će biti rekonstruisano 16 železničkih stanica.

Ovim planom se nastavlja kontinuirana inicijativa uređenja železničkih stanica, nakon nedavne obnove 27 stanica prošle godine. Za rekonstrukciju 16 stanica, od kojih se većina nalazi u Vojvodini, Ministarstvo će izdvojiti 202 miliona dinara. Među stanicama koje će biti obuhvaćene ovim projektom su Banatsko Novo Selo, Bukovački Salaš, Gajdobra, Zrenjanin Putnička, Zrenjanin Fabrika, Kovačica, Martinci, Melenci, Ostružnica, Platičevo, Ralja, Rimski Šančevi, Pančevo, Svetozar Miletić, Futog i Šid.

Ministar Vesić ističe da je ulaganje u železničku infrastrukturu ključno za razvoj, naglašavajući važnost očuvanja i modernizacije železničkih stanica širom zemlje, uključujući i one u manjim mestima poput Melenaca. Očekuje se da će rekonstrukcija obuhvatiti širok spektar radova, uključujući popravku fasada, krovova, stolarije, bravarije, instalacija i mokrih čvorova.

Osim ovog projekta, Ministarstvo planira i uređenje železničke stanice u Novom Beogradu. Tender za rekonstrukciju 16 stanica već je bio raspisan krajem prethodne godine, a ugovore za realizaciju projekta dobile su kompanije poput „Form inženjering“ iz Subotice, „Hio system“ iz Novog Sada, „Ekonomistelektro“ iz Beočina, „BMC connect“ i „Dikić“ iz Novog Sada, kao i „MP construction“ iz Titela.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
20.6 ° C
21.7 °
20.6 °
62 %
1.3kmh
56 %
Uto
19 °
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
22 °
Sub
27 °