5.7 C
Zrenjanin
5.12.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaUskoro počinje sa radom "Škola za publiku" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović"

Uskoro počinje sa radom “Škola za publiku” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”

Kratka škola o pozorištu trajaće dva meseca, odnosno do 25. novembra.

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

“Škola za publiku” je autorski projekat iza kog stoji dr Ljubica Ristovski. Prvi dvočas je zakazan za 7. oktobar, a planirano je da bude ukupno šesnaest časova, tokom osam nedelja.

Cilj ovog projekta je da se zainteresovanima što više približi i objasni kultura posmatranja pozorišne predstave. Namenjen je i onima koji su redovna publika, ali i onima koji to nikada nisu bili. Naravno, kroz ovu aktivnost će se raditi na promociji pozorišta i ovog vida kulturne aktivnosti.

Autorka će uz gostujuće predavače, koji će biti iz sfere umetnosti, polaznike učiti o pozorištu, i njegovim elementima. Tokom ova dva meseca, svi koji budu prisustvovali dvočasima, svakog četvrtka od 17h, slušaće i o pozorišnoj režiji, dramskim autorima, glumi, kostimografiji, scenografiji, plesu i muzici.

Pred kraj celog projekta u planu je i analiza jedne odgledane pozorišne predstave.

Na kraju će svaki polaznik postati “diplomirani gledalac”, a takođe će ostvariti mogućnost za razne pogodnosti kada je poseta pozorištu u pitanju.

Broj polaznika “Škole za publiku” je ograničen, a prijave se mogu poslati na info@tosajovanovic.org.rs do 5. oktobra.

Autorka ovog projekta, dr Ljubica Ristoski, umetnica koja je diplomirala pozorišnu organizaciju  na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, magistrirala je teatrologiju na istom fakultetu. 2016. je odbranila doktorsku tezu „Kreiranje identiteta – međuzavisnost organizacione kulture, filozofije poslovanja i vizuelnog identiteta pozorišta“ na FDU u Beogradu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
5.7 ° C
5.7 °
5.7 °
57 %
6.3kmh
51 %
Tue
6 °
Wed
6 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
5 °