Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaUskoro počinje sa radom "Škola za publiku" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović"

Uskoro počinje sa radom “Škola za publiku” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”

Kratka škola o pozorištu trajaće dva meseca, odnosno do 25. novembra.

European Top 44 Airplay chart

“Škola za publiku” je autorski projekat iza kog stoji dr Ljubica Ristovski. Prvi dvočas je zakazan za 7. oktobar, a planirano je da bude ukupno šesnaest časova, tokom osam nedelja.

Cilj ovog projekta je da se zainteresovanima što više približi i objasni kultura posmatranja pozorišne predstave. Namenjen je i onima koji su redovna publika, ali i onima koji to nikada nisu bili. Naravno, kroz ovu aktivnost će se raditi na promociji pozorišta i ovog vida kulturne aktivnosti.

Autorka će uz gostujuće predavače, koji će biti iz sfere umetnosti, polaznike učiti o pozorištu, i njegovim elementima. Tokom ova dva meseca, svi koji budu prisustvovali dvočasima, svakog četvrtka od 17h, slušaće i o pozorišnoj režiji, dramskim autorima, glumi, kostimografiji, scenografiji, plesu i muzici.

Pred kraj celog projekta u planu je i analiza jedne odgledane pozorišne predstave.

Na kraju će svaki polaznik postati “diplomirani gledalac”, a takođe će ostvariti mogućnost za razne pogodnosti kada je poseta pozorištu u pitanju.

Broj polaznika “Škole za publiku” je ograničen, a prijave se mogu poslati na info@tosajovanovic.org.rs do 5. oktobra.

Autorka ovog projekta, dr Ljubica Ristoski, umetnica koja je diplomirala pozorišnu organizaciju  na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, magistrirala je teatrologiju na istom fakultetu. 2016. je odbranila doktorsku tezu „Kreiranje identiteta – međuzavisnost organizacione kulture, filozofije poslovanja i vizuelnog identiteta pozorišta“ na FDU u Beogradu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.3 °
55 %
2.4kmh
100 %
Sun
14 °
Mon
15 °
Tue
18 °
Wed
16 °
Thu
15 °