20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninVesti iz Zrenjanina | 7. jun

Vesti iz Zrenjanina | 7. jun

European Top 44 Airplay chart

Pratite aktuelne vesti iz Zrenjanina.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je dobio priznanje za manifestaciju „Dani piva“

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, juče je dobio priznanje „Kapija uspeha“ za manifestaciju „Dani piva“ kao najuspešniju u manifestacionom turizmu. Dodeli su prisustvovali Maja Gojković, Boško Vučurević, Balint Juhas, Nenad Ivanišević i Sanja Petrović. Ovo priznanje

Ples predškolaca vesti iz zrenjanina vesti iz zrenjanina

Na Trgu slobode danas su plesali predškolci, a kompletnu galeriju pogledajte ovde.

vesti iz zrenjanina
foto:105.rs

„Melodija udarca: Solo resital za marimbu“

U četvrtak, 13. juna, Darko Karlečik će održati solo resital za marimbu nazvan „Melodija udarca – Dela za marimbu srpskih, slovenskih i azijskih kompozitora“ u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin s početkom u 19h. Program će obuhvatiti dela Nebojše Jovana Živkovića, Svetozara Nešića, Ivana Brkljačića, Keiko Abe, Heng Liua i Tomaža Golinskog.

Posebno će biti izvedena kompozicija „Vermillion bird“ kineskog kompozitora Henga Liua, premijerno predstavljena u Srbiji. Darko će isti program izvesti i na predstojećim nastupima u Novom Sadu i Kulturnom centru Srbije „Ivo Andrić“ u Pekingu tokom juna, pri čemu je koncert u Pekingu podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ulaz na koncert je besplatan.

Panel „Nama je održivo važno“

Udruženje građana „Zdrav život“ poziva sve sugrađane da se pridruže javnom stručnom panelu „Nama je održivo važno“, koji će se održati u nedelju, 9. juna u 10h u Plankovom parku u Zrenjaninu, kao deo IV festivala „Zdrav život – kultura življenja“.

Panel je osmišljen da pristupi temi održivosti iz različitih perspektiva, sa učesnicima koji će kroz svoje radove i razmišljanja istaknuti značaj očuvanja prirode. Organizacioni tim Festivala veruje da će ovaj panel značajno doprineti podizanju ekološke svesti među građanima. Ulaz je besplatan.

Više o festivalu Zdrav život pročitajte ovde.

Od Kapetana Miše do Nikole Tesle: Dodela nagrada i priznanja

U utorak, 11. juna u 13h, u Kulturnom centru u Zrenjaninu, održaće se program „Od Kapetana Miše do Nikole Tesle“. Na ovom događaju će biti dodeljene nagrade i priznanja, uključujući i novo internacionalno priznanje “Planetarni Tesla”, koje će se dodeljivati istaknutim mirotvorcima i stvaraocima iz raznih oblasti. Biće dodeljena i tradicionalna priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”.

Tokom programa će se održati prigodan muzički deo, a o velikanima srpskog stvaralaštva i uspeha govoriće pesnik Pero Zubac, prof. dr Radovan Pejanović, novinar i publicista Vlado Markanović i inženjer Goran Marjanović. Organizatori navode reči Mihajla Pupina: “Ništa čoveka ne čini toliko sretnim kao njegovo vlastito ubeđenje da je učinio sve što je mogao, ulažući u svoj rad najbolje sposobnosti”, kako bi istakli značaj rada i posvećenosti za postizanje uspeha.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °